Voorwaarden en beoordeling adviestraject bedrijven 2023

Wil je aan de slag met circulaire bedrijfsvoering en minder afval? Weet  je niet waar te beginnen of hoe je verder komt? VANG Buitenshuis denkt graag mee.

Dit jaar bieden we 5 bedrijven uit de kantoor-, winkel- en dienstensector een gratis advies-op-maattraject aan. Om een eerste of volgende stap te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering, met als resultaat minder afval.

Kan jouw bedrijf wel een duwtje in de rug gebruiken? Grijp dan nu je kans en dien een projectaanvraag in. Wij gaan u helpen!

Wat zijn de voorwaarden waar een aanvraag aan moet voldoen?

Om je aanvraag voor een adviestraject-op-maat voor een meer circulaire bedrijfsvoering in te mogen dienen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dien je aanvraag dan in via het aanmeldformulier.

 • Je trajectaanvraag moet gaan over minimaal één van de volgende drie thema’s:
 1. Afvalscheiding en -verwerking
 2. Afvalpreventie
 3. Circulair gedrag
 • De doelen waarin je tijdens dit traject werkt, gaan over jouw bedrijf.
 • Je bedrijf heeft 25 werknemers of meer.
 • De doorlooptijd van een traject is minimaal 1 tot maximaal 2 maanden.

Voor 15 november moet het project zijn afgerond.

 • Je kunt je trajectaanvraag vertalen tot een actieplan. Dit actieplan ga je tijdens het traject opstellen en deels uitvoeren.
 • Je bent als bedrijf verantwoordelijk voor de voortgang van het traject. Zorg dat je hier capaciteit – tijd en mensen - voor hebt, stel bijvoorbeeld een procesmanager aan om deze voortgang te garanderen.
 • Per traject is er een budget van 1.2000, - euro ex BTW aan advies-uren beschikbaar. Je kunt als aanvrager natuurlijk altijd zelf geld inleggen. Voor bijvoorbeeld trainingen, nieuwe prullenbakken of andere fysieke middelen.
 • Als je aanvraag wordt afgekeurd, krijg je hierover bericht met onderbouwing. Je kunt je aanvraag dan aanpassen en opnieuw indienen. Dit zien we als een nieuwe aanvraag en deze sluit achteraan in de rij voor behandeling.

Hoe gaat de beoordeling in z’n werk?

VANG Buitenshuis beoordeelt de aanvragen op volgorde van indienen. Komen er meer aanvragen binnen dan ruimte is binnen dit traject? Dan plaatsen we deze aanvragen op een wachtlijst. Als deze 'advies-op-maatregeling' wordt verlengd in 2024, kunnen de aanvragen op de wachtlijst alsnog in behandeling worden genomen.

Wordt je aanvraag afgekeurd? Dan krijg je hierover bericht en kun je deze aanpassen en opnieuw indienen. Dit zien we als een nieuwe aanvraag en deze sluit achteraan in de rij voor behandeling.