Uitnodiging Inspiratiedag Bedrijfsafval 6/11/2020

Gepubliceerd op 28 september 2020

Beste relatie,

Reist u met ons mee?

Vrijdag 6 november 2020 organiseert VANG Buitenshuis de Inspiratiedag Bedrijfsafval met als thema Re-use, Re-cycle, Re-THINK! Om kennis te delen hoeven we niet fysiek te reizen. Daarom nodigen we u graag uit voor een digitale reis langs inspirerende sprekers, prachtige voorbeelden en boeiende verhalen.

Reisprogramma 6 november 2020:

10.00 uur livestream

Aerd de Boode - hospitality manager van Tivoli Vredenburg – is onze gastheer en opent de Inspiratiedag. Hij kan als geen ander vanuit de praktijk vertellen over de verduurzaming van zijn organisatie. Tivoli Vredenburg is een van de koplopers van de cultuursector en we zenden live uit vanaf deze prachtige locatie. Kijk en luister mee!

Frederike Noppers is verbonden aan Verborgen Impact. Bij deze aanpak wordt verder gekeken dan alleen CO2 of verpakkingen als het om duurzaamheid gaat. Hoe kan je als bedrijf daar gebruik van maken? En op welke manier kan je jouw impact vergroten? Inspiratie pur sang!

Lisanne van Geffen werkt als gedragsexpert bij Rijkswaterstaat aan verschillende duurzaamheidsthema’s. Je kunt als bedrijf ambities hebben, maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers en bezoekers deze waar kunnen maken? Lisanne biedt inzicht in het gedrag van ons als mens. Creatief en verhelderend!

Met live muziek en beeldmateriaal wordt dit uur een genot om naar te kijken en te luisteren.

11.20 uur online sessies via Zoom

Re-useDe keten in beeld. Hoe sluit u binnen uw bedrijf de keten vanaf inkoop, verbruik, afvalscheiding, tot en met het daadwerkelijk recyclen tot nieuwe producten? Elke schakel in de afvalketen is belangrijk. Een mooi voorbeeld hiervan presenteert het Nationale Theater in Den Haag. Wilt u ook inzicht krijgen in uw eigen keten? Doe dan mee aan de sessie Re-use! >>VOL

----------------------------------------------------

Re-actU kunt circulair gedrag zoals afval voorkomen of scheiden nog zo gemakkelijk maken, uiteindelijk bent u afhankelijk van het gedrag van uw collega, bezoeker of afnemer. Kunt u dat beïnvloeden? En zo ja, op welke manier en wat is daarvoor nodig? Laat u verleiden in de sessie Re-Act!

----------------------------------------------------

Re-organizeHet voorkomen en beter scheiden van afval bij bedrijven vraagt een systeemverandering. Niet alleen binnen organisaties, ook daarbuiten. Wat doet u wanneer u als organisatie afval scheidt en de verwerker kan daar niks mee? Of u hebt te weinig plek of te weinig volume, houdt het dan op? Hoe brengt u dat in kaart? Met wie werkt u samen? Oriënteer u op dit onderwerp in de sessie Re-Organize.

----------------------------------------------------

Re-thinkIn deze sessie verkennen we het gebruik van circulaire businessmodellen om bedrijfsafval te voorkomen. Welke producten kunnen in een herbruikbare verpakking worden geleverd en wat betekent dit voor de gebruiker? Welke verpakkingen kunnen gemakkelijk worden ingezameld en gerecycled? Siem Haffmans, o.a. auteur van het boek 'products that flow', deelt zijn kennis graag met u in de sessie Re-Think.

----------------------------------------------------

Re-fuseWat er niet in komt, hoeft er ook niet uit. Inkoop is een krachtig middel om minder afval te laten ontstaan in uw bedrijf. Aan de hand van wat scherpe vragen gaat u kijken waar u in uw organisatie afval kan verminderen door het, eenvoudigweg, niet meer in te kopen.

12.30 uur afronding

Re-use, Re-cycle, Re-think, Re-MEMBER. U bent voor ons een Re-Member – een organisatie die we verder willen helpen met kennis en contacten. En u brengt kennis en ervaring die nuttig kan zijn voor uw collega’s. Dus reis met ons mee.

Aanmelden kan niet meer

Graat tot ziens op vrijdag 6 november!

Vriendelijke groet namens het team VANG Buitenshuis van Rijkswaterstaat (www.vangbuitenshuis.nl)
Jacobine Meijer, Jennifer van Dijk, Marijn Teernstra, Johanna Minnaard, Klaas van der Sterren, Henk Dillingh, Lisanne van Geffen