Steeds meer terrassen plasticvrij!

Gepubliceerd op 21 september 2021

Wegwerpplastic is lichtgewicht en waait gemakkelijk weg. Door plastic te weren van het terras leveren horecazaken een belangrijke bijdrage aan de vermindering van de hoeveelheid zwerfafval.

Ook een plasticvrij terras?

Plasticvrij Terras is een landelijke beweging waar alle horecazaken met een terras zich bij aan kunnen sluiten.

Meerdere restaurants van de Koplopergroep Circulaire Restaurants hebben zich aangesloten bij dit landelijke initiatief. Zoals in Haarlem, waar een Koplopergroep Circulaire Restaurants (bestaande uit ruim 20 restaurants) actie ondernemen om hun bedrijfsvoering meer circulair te maken.

Is al het wegwerpplastic van het terras geweerd, dan hangt er een verklaring in de horecazaak. Bas Veldhoven, eigenaar restaurant New Vegas: “In alles wat wij binnen ons restaurant doen, kijken we naar de impact die wij op het klimaat hebben. Daarom serveren wij alleen maar vegan gerechten. Het is voor ons dan ook logisch om met het initiatief Plasticvrij Terras mee te doen!”

Bas Veldhoven, eigenaar restaurant New Vegas: "In alles wat wij binnen ons restaurant doen, kijken we naar de impact die wij op het klimaat hebben. Daarom serveren wij alleen maar vegan gerechten. Het is voor ons dan ook logisch om met het initiatief Plasticvrij Terras mee te doen!”

Heeft u een horecazaak en wilt u ook mee doen?

Meldt u zich dan aan via plasticvrijterras.com.


Foto: Jurriaan Hoefsmit