Expositie Single-used Plastic’s lenen? Dat kan!

Single-used plastic’s (SUP). Zijn deze producten slecht? Of is het de manier waarop we ermee omgaan? Welke alternatieven zijn er voorhanden? En zijn die echt beter? Of kunnen we ook helemaal zonder Single-used plastics?

Op dit moment gebruiken Europeanen 25 miljoen ton plastic per jaar, waarvan nog geen 30% gerecycled wordt. Ook is slechts 60% van alle plastic verpakkingen recyclebaar. Sinds 2021 is een aantal plastic voorwerpen voor eenmalig gebruik, de zogenoemde Single-used plastics (SUP’s), verboden op de Europese markt. Het is een van de acties van de Europese Commissie binnen de nieuwe plastic strategie. Volgens die plastic strategie moet in 2030 50% van al het plastic gerecycled worden.

Verbod in Nederland

Ook in Nederland geldt dit verbod en werken we samen met partners, bedrijven, andere overheden aan een circulaire economie. De voorwerpen die zijn gefotografeerd worden verboden omdat ze veel gevonden worden langs stranden en ze makkelijk te vermijden of te vervangen zijn.

2019-11-01 inspiratiedag expo-3915

Expositie

De foto’s (zie boven) zijn gemaakt door Johanna Minnaard, adviseur Afval Circulair bij Rijkswaterstaat en zelfstandig fotograaf. De expositie, bestaande uit 8 panelen van 70 x 50 cm is gratis te leen. Op de foto’s zelf zit auteursrecht. Interesse? Neem contact op via het contactformulier.