Terugblik Inspiratiedag Bedrijfsafval 2020

Gepubliceerd op 13 november 2020

Inspiratiedag bedrijfsafval – Re-use, Re-cycle, Re-think, Re-FRESH!

Dank u wel! Door uw deelname, inbreng en positieve reacties was de inspiratiedag bedrijfsafval een groot succes. Live vanuit Tivoli Vredenburg genoten bijna 200 deelnemers van een digitaal en creatief programma. Voor ons een belangrijk signaal dat circulaire bedrijfsvoering op de kaart staat. Zet u vrijdag 5 november 2021 alvast in de agenda? Dan zorgen wij weer voor een mooi programma.

Live show

Aerd de Boode, hospitality manager van Tivoli Vredenburg, opende als een van de koplopers van VANG buitenshuis de uitzending. Hij vertelde dat de missie van Tivoli Vredenburg is gericht op de toekomst en op duurzaamheid en dat Tivoli Vredenburg daarom werkt aan een circulaire bedrijfsvoering. De organisatie vindt dat ze ook een voorbeeldfunctie heeft. “Als wij het niet doen wie dan wel? En niet onbelangrijk, het publiek vraagt om duurzame keuzes”, aldus Aerd. Tivoli Vredenburg deelt de kennis en ervaring met andere instellingen in de stad. Ook werken ze samen met andere ondernemers om bijvoorbeeld afspraken met toeleveranciers te maken. Aerd deed de oproep aan de overheid om vooral ook de achterkant, het ophalen en laten verwerken van bedrijfsafval, goed te regelen.

Frederike Noppers van Verborgen Impact ging in op de keuzes die bedrijven kunnen maken om hun footprint te verkleinen. Hiervoor is inzicht in de eigen bedrijfsvoering dé sleutel tot succes. Stel jezelf de vraag of je bijvoorbeeld langer met elektronica kan doen of dat je meer richting een plantaardig dieet kunt gaan als bedrijf. Wanneer je aan de juiste knoppen weet te draaien, valt er winst te behalen.

Lisanne van Geffen legde als gedragsexpert van Rijkswaterstaat uit hoe gedragsbeïnvloeding kan helpen in het bereiken van doelen. Je kunt als bedrijf ambities hebben, maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers en bezoekers deze waarmaken? ‘Niemand houdt van verandering, dus vrees geen weerstand’ is haar boodschap. VANG Buitenshuis verzorgt komend jaar een cursus gedragsbeïnvloeding. Heeft u belangstelling? Geef het door via het contactformulier.

De muzikale intermezzo’s van LOTT en het beeldmateriaal van Davide van de Polder zorgden voor een creatieve en ontspannen uitzending.

Uitzending terugkijken

Hoe waren de workshops?

Verslag workshop Re-use

Verslag en presentatie workshop Re-act

Verslag en presentaties workshop Re-organize

Verslag en presentatie workshop Re-think

Verslag en presentatie workshop Re-fuse

Ook interessant

Stappenplan PMD bedrijfsafval grote bedrijven en organisaties

Stappenplan PMD bedrijfsafval kleine bedrijven en organisaties

Inspiratiedocument voorkomen en verminderen van PMD verpakkingsafval in uw bedrijf

Inspiratiedocument gedrag voor betere PMD afvalscheiding in uw bedrijf

Wegwijzer afvalvrije kantoren voor de facility manager

VANG Buitenhuis pagina Circulaire producten

VANG Buitenshuis pagina Cultuur en recreatie

VANG Buitenshuis pagina Horeca

VANG Buitenshuis pagina onderwijs

VANG Buitenshuis pagina sport

Animatie circulair ontwerpen


REUse3