2e Minisymposium Logistiek Bedrijfsafval


Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:30 tot
Locatie
Meeting Plaza Utrecht (nabij Utrecht CS)
Omschrijving

Logistiek is een hot topic in afval- en grondstoffenland. Steeds meer organisaties merken dat de omschakeling naar circulaire economie en meer afvalscheiding een andere benadering van logistiek vraagt. Meer grondstofstromen inzamelen betekent meer logistieke bewegingen en dat kan alleen als het efficiënt en slim gebeurt.

symposium logistiek bedrijfsafval 27 november 2019

Inzamelaars en gemeenten

Sommige afvalinzamelaars spelen hier al op in, maar er worden ook uit andere hoeken initiatieven ontplooid. Zo zoeken gemeenten naar manieren om logistiek in drukke binnensteden in goede banen te leiden. Met milieuzones, venstertijden, aslastbeperkingen en zero-emissie zones. Terwijl zij tegelijkertijd grip proberen te krijgen op de grondstofstromen van bedrijven.

Andere initiatieven

Ondertussen zien andere partijen kansen in hubs en retourlogistiek, verenigen bedrijven zich in efficiënte afvalcollectieven en richten startups zich met fijnmazige inzamellogistiek op specifieke grondstofstromen.

Wat betekent dit voor u?

Welke ontwikkelingen zijn van belang voor de logistiek van bedrijfsafval en wat betekent dit voor uw organisatie?

Dit en meer hoort u op het 2e Minisymposium Slimme Logistiek Bedrijfsafval georganiseerd door Rijkswaterstaat.

Meld u nu aan

Programma:

09:00   Inloop en koffie

09:30   Start programma onder leiding van symposiumvoorzitter Gijs Langeveld

12:30   Netwerklunch

Presentaties van

  • Gerhard Schoonvelde (gemeente Utrecht) over innovatieve gebiedsontwikkeling van de nieuwe wijk Beurskwartier, waar de logistiek van afvalstromen onderdeel is van integrale mobiliteitsoplossing.
  • Iwan te Winkel (Suez) over het succes en potentie van white label collection waarbij verschillende inzamelaars de handen ineenslaan voor slimmere logistiek
  • Filip van Assche (OVAM) over de ambities en acties vanuit de overheid in Vlaanderen om logistiek van bedrijfsafval slimmer en efficiënter in te richten.
  • Anja Cheriakova van grondstoffenstart-up De Clique, met een frisse kijk op oplossingen en uitdagingen van logistiek van grondstofstromen zoals koffiedrab, citrusschillen en voedselresten van horeca, waarbij het zoeken naar afzetmarkten voor circulaire producten een belangrijk onderdeel van de businesscase is.
  • Recap: 1 jaar verder met slimme logistiek. Hoe staat het met initiatieven die vorig jaar tijdens het eerste minisymposium zijn belicht? Welke belemmeringen en kansen zijn zij tegengekomen? Onder andere met gemeente Amsterdam (initiatief Negen Straatjes), CityHub en GroenCollect.

Voor inhoudelijke vragen, neem contact op met Marijn Teernstra, marijn.teernstra@rws.nl. Voor praktische vragen, neem contact op met Sandra Schudde, sandra.schudde@rws.nl.

Aanmelden