Cultuur en recreatie


Green Deal Afvalvrije Festivals

Het doel van de Green Deal Afvalvrije festivals is 25% afvalreductie, 50% afvalscheiding, hergebruik, recycling en kennisuitwisseling. Deelnemers zijn het ministerie van IenW, Green Events Nederland, NederlandSchoon en negen festivals: Amsterdam Open Air, DGTL, Extrema Outdoor, Into The Great Wide Open, Mysteryland, Solar Weekend, Welcome to the Future, de Zwarte Cross en de Vierdaagsefeesten Nijmegen.

Bekijk de Toolkit afvalvrije festivals en lees meer in het artikel over afvalvrije festivals en zwerfafval.

Grote festivals waarbij de grond bezaaid is met lege plastic bekertjes. Dit is een in het oog springend afvalprobleem en een grote irritatie van steeds meer festivalbezoekers. Lees het artikel over hardcups, een eerste stap.

Green Deal ‘Circular Festivals’ gelanceerd

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft op 18 oktober 2019 de Green Deal ‘Circular Festivals’ gelanceerd. De Green Deal is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Green Events International. De deelnemende festivals zetten zich in voor het delen van kennis en het ontwikkelen van circulaire oplossingen voor de internationale evenementenindustrie.

Cultuursector op zero waste expeditie – gaat u mee?

Plastic waterflesjes, etensresten en koffiebekers: de cultuursector produceert heel veel afval. zero wasteHet voorkomen en scheiden van afval kan beter, maar hoe begin je? Speciaal voor culturele instellingen ontwikkelde Rijkswaterstaat samen met partners de gratis tool ‘Zero Waste Expeditie’. Er liggen genoeg kansen voor deze sector en gemeenten kunnen daarbij helpen.

Gratis online tool helpt cultuursector met afval scheiden.

Meer over de zero waste expeditie

Duurzaamheid is ontzettend belangrijk voor Artis