Cultuur en recreatie


Afvalvrije festivals - Arthur Poterski sept2017bew

Green Deal Afvalvrije Festivals

Het doel van de Green Deal Afvalvrije festivals is 25% afvalreductie, 50% afvalscheiding, hergebruik, recycling en kennisuitwisseling. Deelnemers zijn het ministerie van IenW, Green Events Nederland, NederlandSchoon en negen festivals: Amsterdam Open Air, DGTL, Extrema Outdoor, Into The Great Wide Open, Mysteryland, Solar Weekend, Welcome to the Future, de Zwarte Cross en de Vierdaagsefeesten Nijmegen.

Bekijk de Toolkit afvalvrije festivals

Zero Waste Expeditie Cultuur

Acht cultuurinstellingen zijn in 2018 gestart met de eerste Zero Waste Expeditie Cultuur. Tijdens deze expeditie zijn de eerste stappen gezet op het gebied van afvalscheiding en -preventie.
Kunstlinie Almere Flevoland, Luxor Theater Rotterdam, Maaspoort in Venlo, Museon, Paradiso, Tivoli/Vredenburg, het Zuiderzeemuseum en het Van Abbemuseum zijn de koplopers in de expeditie en daarmee het voorbeeld voor hun collega’s in de cultuursector.
Op donderdag 29 november 2018, tijdens de ‘Roadmap to Zero Waste’ in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam,  werden de eerste resultaten gedeeld.

Resultaat van deze Expeditie is de Zero Waste Expeditie Tool. Deze tool is ontwikkeld op basis van de individuele trajecten en helpt cultuurinstellingen om zelfstandig aan de slag te gaan met afvalpreventie en -scheiding. Ga naar www.zerowasteexpeditie.nl voor meer informatie en kosteloze deelname.

ZeroWasteExpeditie - dec2018