Horeca


De koplopergroep Circulaire Hotels

De koplopergroep Circulaire Hotels onderzoekt samen met de gemeente Amsterdam wat de hotels kunnen bijdragen aan een circulaire economie en vooral: hoe ze de krachten kunnen bundelen. In de circulaire economie is verspilling verleden tijd. Afval bestaat niet meer; alles is een grondstof en maakt deel uit van een kringloop. De circulaire economie is de noodzakelijke economie van de toekomst. De koplopergroep circulaire hotels bestaat uit twaalf hotels die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en die nieuwe stappen willen zetten.
Meer weten? Lees het artikel over de koplopergroep in Infomil Perspectief. Zelf aan de slag? Bekijk de infographic en stappenplan (pdf, 1.5 MB).

Verkenning koplopergroep groothandels

horecagroothandelDe  groothandel speelt een cruciale rol bij verduurzaming  van de horeca. Dat bleek uit de koplopergroep circulaire restaurants in Haarlem en Rotterdam. We verkennen daarom nu de mogelijkheden voor een koplopertraject met horecagroothandels.

Koplopergroep Circulaire restaurants

afbeelding 1In zowel de gemeente Haarlem als Rotterdam loopt de koplopergroep Circulaire Restaurants. De deelnemende restaurants onderzoeken met elkaar, de gemeente en de inzamelaar wat ze kunnen bijdragen aan een circulaire bedrijfsvoering. Hoe kunnen ze hun krachten bundelen om samen een verschil te gaan maken richting een circulaire economie?