Horeca


Koplopertraject duurzame/circulaire horecagroothandel van start gegaan!

Op 27 januari 2021 kwamen voor de eerste keer twaalf horecagroothandels die een serieuze impuls willen geven aan duurzaamheid/circulariteit online bij elkaar tijdens de startbijeenkomst van de koplopergroep. Een aantal inspirerende sprekers deelden hun kennis en ervaring waarna gezamenlijk de agendasetting voor de vervolgbijeenkomsten is besproken. Meer weten?

Single-Use Plastics (SUP)

Hoe om te gaan met eenmalige verpakkingen en disposables in de ‘out-of-home’ markt? De Europese Commissie heeft een richtlijn opgesteld om de hoeveelheid kunststof afval in oceanen en zeeën terug te dringen. De maatregelen in de zogenoemde SUP-richtlijn hebben betrekking op verloren vistuig en kunststof wegwerpplastics, waaronder ook verschillende verpakkingen die veel in de horeca worden gebruikt. De ‘single-use plastics’ richtlijn gaat in per 3 juli 2021.

Koplopers circulaire hotels en restaurants

Hoe kunnen restaurants en hotels hun bedrijfsvoering circulair maken en afval verminderen? In verschillende koploperstrajecten onderzoeken een groot aantal horeca-ondermers en hotels wat wel en wat niet werkt.

> Ga naar de pagina Restaurants

> Ga naar de pagina Hotels