Horeca


De koplopersgroep Circulaire Hotels

De koplopersgroep Circulaire Hotels onderzoekt samen met de gemeente Amsterdam wat de hotels kunnen bijdragen aan een circulaire economie en vooral: hoe ze de krachten kunnen bundelen. In de circulaire economie is verspilling verleden tijd. Afval bestaat niet meer; alles is een grondstof en maakt deel uit van een kringloop. De circulaire economie is de noodzakelijke economie van de toekomst.

De koplopersgroep bestaat uit twaalf hotels die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en die nieuwe stappen willen zetten.

Meer weten over het project? Lees dan hier het artikel over de koplopergroep in het magazine Infomil Perspectief. Zelf aan de slag? Bekijk hier de infographic en stappenplan (pdf, 1.5 MB) van het project.

Koplopergroep Circulaire restaurants

In de gemeente Haarlem en de gemeente Rotterdam starten dit jaar twee koplopersgroepen Circulaire Restaurants. De deelnemende restaurants gaan met elkaar, de gemeente en de inzamelaar onderzoeken wat ze kunnen bijdragen aan een circulaire bedrijfsvoering. Hoe kunnen ze hun krachten bundelen om samen een verschil te gaan maken richting een circulaire economie?

Op 15 oktober vond de startbijeenkomst met een groep van meer dan 20 deelnemers in Haarlem plaats.

Koplopersgroep circulaire restaurants Haarlem

Strandpaviljoen3.jpg

Schoon strand, tevreden klant

Schone stranden leiden tot meer tevreden bezoekers en meer klanten. Mensen blijven langer zitten op een schoon strand of terras. Schone stranden dragen ook bij aan een schone zee, zonder plastic soep. Met deze checklist laten wij hoe je zwerfafval rondom je paviljoen eenvoudig kunt voorkomen.