Horeca


De koplopergroep Circulaire Hotels

De koplopergroep Circulaire Hotels onderzoekt samen met de gemeente Amsterdam wat de hotels kunnen bijdragen aan een circulaire economie en vooral: hoe ze de krachten kunnen bundelen. In de circulaire economie is verspilling verleden tijd. Afval bestaat niet meer; alles is een grondstof en maakt deel uit van een kringloop. De circulaire economie is de noodzakelijke economie van de toekomst.

De koplopergroep circulaire hotels bestaat uit twaalf hotels die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en die nieuwe stappen willen zetten.

Meer weten? Lees het artikel over de koplopergroep in Infomil Perspectief. Zelf aan de slag? Bekijk de infographic en stappenplan (pdf, 1.5 MB).

Koplopergroep Circulaire restaurants

In zowel de gemeente Haarlem als Rotterdam startte vorig jaar een koplopergroep Circulaire Restaurants. De deelnemende restaurants onderzoeken met elkaar, de gemeente en de inzamelaar wat ze kunnen bijdragen aan een circulaire bedrijfsvoering. Hoe kunnen ze hun krachten bundelen om samen een verschil te gaan maken richting een circulaire economie?

Tijdens de week van de Circulaire Economie kwamen beide groepen voor de tweede keer bij elkaar en bespraken o.a. de circulaire scan die ze allemaal hebben uitgevoerd.

IMG-0751

Strandpaviljoen3.jpg

Schoon strand, tevreden klant

Schone stranden leiden tot meer tevreden bezoekers en meer klanten. Mensen blijven langer zitten op een schoon strand of terras. Schone stranden dragen ook bij aan een schone zee, zonder plastic soep. Met deze checklist laten wij hoe je zwerfafval rondom je paviljoen eenvoudig kunt voorkomen.