Doet uw school ook mee aan de verspillingsvrije week?


Van 1 tot  7 september 2020 kan uw school ook meedoen aan de Verspillingsvrije week. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gunstig voor je portemonnee. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we redden. En iedereen kan meedoen, individueel, maar ook bijvoorbeeld scholen en bedrijven.

Voor scholen

School is dé plek om kinderen bewust te maken van gezond en duurzaam voedsel. Veel scholen willen ook aandacht besteden aan het voorkomen van voedselverspilling. Gelukkig, want jong geleerd is oud gedaan.

Voor primair en voortgezet onderwijs en mbo kunt u bijvoorbeeld lespakketten en informatie voor werkstukken en spreekbeurten, excursies, interessante documentaires over voedselverspilling vinden op https://samentegenvoedselverspilling.nl/educatie/.

Twee vliegen in één klap

Besteed naast het tegengaan van voedselverspilling tegelijkertijd aandacht aan het verminderen van verpakkingsafval, want deze twee gaan vaak hand in hand.

In onze Inspiratiegids voor afvalvrije scholen kunt u mooie praktijkvoorbeelden vinden over het verminderen van afval.

Kom in actie!

Kom in actie en help mee om Nederland één van de eerste landen ter wereld te maken die voedselverspilling met de helft weet te verminderen in 2030!


Verspillingsvrije week 2020