Hotels


De koplopergroep circulaire hotels

De koplopergroep Circulaire Hotels onderzoekt samen met de gemeente Amsterdam wat hotels kunnen bijdragen aan een circulaire economie. En vooral: hoe ze de krachten kunnen bundelen.

In een circulaire economie is verspilling verleden tijd. Afval bestaat niet meer, alles is grondstof en deel van een kringloop. Dit is de noodzakelijke economie van de toekomst. De koplopergroep circulaire hotels bestaat uit twaalf hotels met duurzaamheid hoog in het vaandel en die nieuwe stappen willen zetten.

Meer weten?

Zelf aan de slag?

Hospitality: Van corona naar circulaire oplossingen

Met de uitbraak van de coronapandemie stond de circulaire bedrijfsvoering bij veel ondernemers onder druk. De gemeente Amsterdam en de koplopergroep Circulaire Hotels zagen niet alleen problemen, maar ook kansen.

Welke maatregelen bleken positief uit te pakken voor een circulaire bedrijfsvoering? Hoe beleeft de gast deze veranderingen?

De publicatie ‘Duurzame hospitality in tijden van corona’ laat zien welke duurzame keuzes mogelijk zijn. Het resultaat is niet alleen interessant voor hotels, maar ook voor andere bedrijven in de hospitality-sector, zoals restaurants en culturele instellingen.