Inspiratiedag bedrijfsafval


Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:15 tot
Locatie
LEF Future Center, Griffioenlaan 2, Utrecht
Omschrijving

Programma

9.15 uur Inloop en inspiratiemarkt

Een warm welkom door diverse sprekers

De eerste ronde workshops: informerend en kennis verrijkend

12.00-13.00 uur Lunch en inspiratiemarkt

Gedragsbeïnvloeding; mooie theorie of echte praktijk?

De tweede ronde workshops: doen, delen en aan de slag

De dag wordt afgesloten met een borrel met ruime gelegenheid tot netwerken

Keuze workshopronde 1
In het aanmeldformulier kunt u aangeven welke workshop(s) u zou willen volgen.

  1. Afval is het resultaat van slecht inkopen.

Hoe voorkomt u afval via inkoop en wat levert het op? Ervaringsdeskundigen uit de praktijk vertellen hoe zij dat aanpakken.

  1. Scheiden en recyclen van PMD bedrijfsafval, hoe dan?

Wilt u in uw bedrijf of organisatie meer PMD-verpakkingsafval scheiden en recyclen? In deze sessie wordt u bijgepraat over keuzes en mogelijkheden bij bron- of nascheiding. Waar kunt u terecht voor recycling van brongescheiden PMD of voor het nascheiden van PMD? Aan de hand van pilots bij Landal GreenParks en NS worden ervaringen gedeeld en een handig stappenplan gepresenteerd.

  1. Wegwerp en hergebruik – hoe organiseer je dat?

Herbruikbare producten of wegwerp recyclen? Wat gebruik je in plaats van single-use-plastics? Wat kies je en hoe organiseer je het binnen je bedrijf? U hoort waar u op kunt letten en twee praktijkverhalen laten zien hoe zij de cirkel sluiten.

  1. Een afvalvrij kantoor – utopie of realiteit?

Voor  het realiseren van een circulaire bedrijfsvoering ligt er een sleutelrol bij de facilitair manager. Waar moet u aan denken en aan welke knoppen kunt u draaien om een kantoor afvalvrij te maken? U hoort ervaringen uit de praktijk én u krijgt handvatten om direct aan de slag te gaan.

  1. Aan de slag met voedselverspilling binnen uw bedrijf?

Voedselverspilling staat hoog op de agenda. En terecht want er is veel winst te behalen. Door catering anders te organiseren en goede communicatie richting de bezoekers kunt u een bijdrage leveren aan minder voedselverspilling en een betere afvalscheiding. In deze sessie hoort u een aantal mooie voorbeelden uit de praktijk.

Keuze workshopronde 2:

  1. Scheiden op de werkvloer

De inhoud van een vuilniszak zegt meer dan 1000 woorden. Afval sorteren kan als instrument worden ingezet binnen uw eigen organisatie om het onderwerp circulaire bedrijfsvoering te agenderen. Maar wat levert dat op? En hoe geef je het een vervolg? Een bedrijf uit de culturele sector deelt zijn ervaringen.

  1. Bedrijfsafval – wat een logistieke uitdaging!

Waarom is logistiek op dit moment vaak een uitdaging voor bedrijven die aan de slag willen met bedrijfsafval? Wat heeft de logistiek van bedrijfsafval met de kwaliteit van de buitenruimte te maken? Welke slimme initiatieven zijn er al? Laat u informeren en denk actief mee over oplossingen.

  1. Start je eigen campagne

Met welk beeld kun je je bestuur, medewerker, collega of externe bezoeker overtuigen om afval te voorkomen en te scheiden? In deze workshop helpen we u om een goede start met uw eigen campagne te maken.

  1. Gedragsbeïnvloeding en overtuigingskracht

Hoe pas je gedragsbeïnvloeding toe in een circulaire bedrijfsvoering? Kom luisteren en dat ervaren in deze workshop. Deelnemers kunnen eigen case inbrengen en gaan actief aan de slag.

  1. #durftevragen

In deze sessie mogen alle vragen worden gesteld. Of dat nu gaat over afvalbakken of beleid, over wat je juist niet moet doen of wel. Of over waar je kennis kan vinden of met wie je na vandaag eens koffie mag drinken. Kom, deel, haal kennis en ontmoet collega’s.

Aanmelden

afvalmeubel