Cultuursector op aangepaste expeditie


In de gemeenten Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag doen meer dan 40 culturele instellingen mee met de Zero Waste Expeditie Cultuur. Voor de corona-maatregelen hebben de instellingen elkaar ontmoet en zijn de meeste gestart met het analyseren van het afval. Nu wordt de expeditie iets aangepast voortgezet.

Tijdens deze expeditie worden de culturele instellingen begeleid, aan de hand van de zero waste expeditie tool, met als doel het voorkomen en scheiden van afval. Musea, poppodia en theaters die het traject al hebben doorlopen laten zien dat het kan en bereiken goede resultaten (= 84% gescheiden grondstoffen en 16% restafval).

Online meetings

Voor de corona-maatregelen van kracht werden hebben de instellingen elkaar ontmoet en zijn de meeste gestart met het analyseren van het afval in eigen huis. De expeditie wordt iets aangepast. We sturen meer op kennisbehoefte en het delen van ervaringen. Daarvoor organiseren we in mei en juni samen met Bureau8080 online meetings. We gaan in op praktische vragen en delen actuele kennis over de veranderende wetgeving en logistiek.

Meer weten?

Lees over de ervaringen van theater Maaspoort in Venlo en museum Museon in Den Haag. Wilt u meer weten of heeft u vragen, neem contact op met Johanna.minnaard@rws. (Rijkswaterstaat)nl van VANG Buitenshuis.