Doet u mee aan de verspillingsvrije week?

Gepubliceerd op 15 juni 2020

Van 1 tot 7 september 2020 kunt ook u meedoen aan de Verspillingsvrije week. Een week die uitdaagt om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we redden. En iedereen kan meedoen, individueel, maar ook bijvoorbeeld bedrijven en scholen.

Voor bedrijven

In deze crisistijd zijn er veel bedrijven die hard getroffen worden en hun product(-en) niet kunnen afzetten. In Nederland zijn al vele goede initiatieven ontstaan om de overschotten te vermarkten of te doneren. Door diverse factoren en onzekerheden krijgen we de komende maanden te maken met vele tientallen tonnen goed voedsel die niet geoogst kunnen worden of waarvoor simpelweg geen markt is.

Samen met verschillende schakels in de voedselketen maakt 'Samen tegen voedselverspilling' het mogelijk goed voedsel dat verspild dreigt te worden, een waardevolle bestemming te geven.

Samen Tegen Voedselverspilling gaat samen met alle bedrijven en ondernemers een vuist maken en krachten bundelen om zoveel mogelijk goed voedsel een waardevolle bestemming te geven. Wilt u ook meedoen? Kijk dan voor meer informatie op https://samentegenvoedselverspilling.nl/bedrijven/.

Voor scholen

School is dé plek om kinderen bewust te maken van gezond en duurzaam voedsel. Veel scholen willen ook aandacht besteden aan het voorkomen van voedselverspilling. Gelukkig, want jong geleerd is oud gedaan.

Speciale lespakketten en informatie over werkstukken en spreekbeurten over voedselverspilling voor primair en voortgezet onderwijs en mbo kunt u vinden op https://samentegenvoedselverspilling.nl/educatie/.

Twee vliegen in één klap

Besteed naast het tegengaan van voedselverspilling ook aandacht aan het verminderen van verpakkingsmateriaal want die twee onderwerpen gaan vaak hand in hand. Informatie hierover kunt u vinden op de verschillende branche-pagina's.

Kom in actie!

Kom in actie en help mee om Nederland één van de eerste landen ter wereld te maken die voedselverspilling met de helft weet te verminderen in 2030!


Verspillingsvrije week 2020

Voedselverspilling te lijf met data

Keukenmedewerkers gooien elke dag kilo’s overgebleven voedsel in de kliko. Want ja, het is nu eenmaal moeilijk te voorspellen hoeveel broodjes er morgen over de toonbank gaan. En of de tonijn populairder zal zijn dan de eiersalade. Toch kan Thomas Luttikhold dit wél voorspellen met een zelf ontwikkelde data-analysetool.