Nieuws
Kan een duurzamere bedrijfsvoering de sector beter voorbereiden op de onzekerheden in de markt? Lees het interview met Dirk Maarten de Haan van BidFood over voedselzekerheid.
Welke rol kan de groothandel spelen in het verduurzamen van de horeca?
Dit stond centraal in een koplopertraject duurzame horecagroothandel. Lees het interview met een van de deelnemers.
Er is veel geleerd tijdens deze succesvolle gedragscursus: lees het verslag.
Steeds meer ondernemers zijn bewust bezig met afvalscheiding. Lees hoe bakkerij annex lunchroom De Drie Graefjes hiermee aan de slag is gegaan.
De gemeente Amstelveen voerde de afgelopen twee jaar een geslaagde pilot uit om basisscholen te stimuleren hun afval te scheiden. Een terugblik!
Hoe passen afvalscheiding en afvalpreventie bij het concept van WAAR? Bedrijfsleider Eva Morrenhof en eigenaar Joost de Vries vertellen erover.
Deze informatiekaart geeft een overzicht van de diverse instrumenten die gemeenten hebben om afvalscheiding bij bedrijven binnen hun gemeente bevorderen.
Tot 18 mei 2022 kunnen bedrijven uit de KWD sector zich aanmelden bij Stichting Afvalfonds Verpakkingen om kosteloos plastic, drankenkartons en glazen verpakkingen gescheiden aan te bieden.
Verschillende horecazaken in Haarlem bieden de WeCup aan, een retoursysteem voor to go-koffiebekers.
Bedrijfsafval. Misschien niet het eerste onderwerp waar je als ondernemer aan denkt, maar in Nederland zijn er regels voor het scheiden van bedrijfsafval. Lees de ervaringen van verschillende ondernemers.