Deelnemers koplopergroep circulaire restaurants gaan een stap verder

Gepubliceerd op 31 maart 2022

Sinds 14 maart kunnen klanten van verschillende horecazaken in Haarlem één euro statiegeld betalen voor de WeCup-beker. Deze beker kan vervolgens bij alle deelnemende horecazaken worden hergebruikt of ingeleverd.

WeCup, een retoursysteem voor to go-koffiebekers

Aanleiding was de hoeveelheid extra afval die take-away drankjes met zich meebrengen. Het systeem van de WeCup is simpel en kost de klant niets extra’s. De euro statiegeld krijgt de klant terug als hij of zij de beker inlevert. Bij een nieuw drankje  levert de klant de vieze beker in en krijgt een schone beker terug.

Een WeCup vervangt ongeveer duizend kartonnen wegwerpbekers. En bij drie keer hergebruik is het al 15 % duurzamer dan een kartonnen beker. Aan het einde van de levensduur is de beker 100% recyclebaar. Bovendien is de WeCup volledig in Nederland geproduceerd, dus de milieubelasting door transport is beperkt.

Een mooi initiatief van Jody Koenders. De gemeente Haarlem ondersteunt het initiatief van de WeCup vanuit de koplopergroep Circulaire Restaurants

Lees meer op Zonder afval een to-go koffie met de WeCup - Gemeente Haarlem

Bekijk ook het item in Hart van Nederland op https://www.hartvannederland.nl/regio/noord-holland/na-petflesjes-en-blikjes-nu-ook-statiegeld-op-wegwerpbekers


Nieuwsbericht