Tips van het projectteam Inspiratie dag bedrijfsafval


Een schoon en bewust event neerzetten. Dat was het doel van de inspiratie dag. Hoe hebben we dat gedaan?

Gedragsbeïnvloeding

  • Op de stoep voor het kantoor zijn de woorden “amuseer , inspireer, circuleer en welkom” gespoten. Deze woorden kwamen gedurende de dag terug in de presentaties en communicatie
  • Bij binnenkomst werden mensen via een mannen en vrouwen ingang geleid en daarbij gefilmd. Het resultaat werd vertoond in de lezing over gedragsbeïnvloeding. Zeg eens eerlijk, welke ingang nam u?
  • Kwam u met de trein? Dank u wel. Misschien bent u onbewust beïnvloed door de communicatie / oproep van ons om gebruik te maken van het ov.
  • Voorkomen van no-shows door de bijeenkomst te bevestigen en aan te geven dat er op deelnemers werd gerekend met catering. Ook werd aangegeven dat de belangstelling groot was en mensen hun plek aan iemand anders konden geven.

Op de catering viel veel winst te halen

  • De catering was vegetarisch en veganistisch.
  • Er werd gewerkt in kleine hoeveelheden zodat alles op het moment bijgevuld kon worden. Dit vergt van de gasten wat begrip omdat schalen snel leeg lijken. Communicatie hierover is belangrijk.
  • Suiker en melk werd los en zonder verpakking aangeboden.
  • In de ochtend kregen deelnemers plakken bananenbrood van overgebleven brood en overrijpe bananen.
  • De broodjes kwamen van een lokale bakker en zijn gemaakt van bierbostel, een restproduct bij het brouwen van bier. Het beleg bestond uit: kazen, veganistisch beleg/spreads en gegrilde groenten
  • De warme pan pizza is gemaakt van restproducten van de vorige dag
  • Er zijn dezelfde salades geserveerd als uit het restaurant van de RWS (Rijkswaterstaat)-locatie Westraven zodat met de voorraad kon worden geschoven en zo min mogelijk werd verspild.
  • Er werden diverse Schulp vruchtensappen, kraanwater geserveerd bij de lunch. In de middagpauze flesjes frisdranken en vruchtensap
  • In de middag werden de koekjes en bananenbrood geserveerd welke over waren van de ochtend. En dit werd aangevuld met handfruit. Fruit is voldoende in huis en kan worden bewaard tot na het weekend
  • Bij de borrel serveerden we flesjes (lokaal) bier, alcoholvrijbier, wijn, water, frisdranken en vruchtensappen.
  • De tafelgarnituur bestond uit snoeptomaatjes, groenten chips, stukjes Utrechtse kaas en broodsticks met dip
  • De oesterzwam bitterbal, quiche en een noodlestick werd warm uitgeserveerd en op maat bijgemaakt.

Het betrekken van de externe cateraar bij de organisatie van het event was belangrijk. De randvoorwaarden voor de catering waren:

  • De pauze te verlengen naar 1,5 uur. Dit is nodig om tussendoor broodjes klaar te kunnen maken en lunch aan te kunnen vullen.
  • Vooraf doorgeven hoeveel mannen en hoeveel vrouwen er komen helpt om de catering daar beter op af te stemmen.

Er is door de catering hard gewerkt en hard gelopen tussen onze locatie en het restaurant in het pand om eten van de lunch uit te wisselen. Er is significant minder eten weggegooid vergeleken met een gemiddelde vrijdag in zowel het restaurant als op de LEF locatie.


2019-11-01 inspiratiedag bedrijfsafval-3870 uitsnede
2019-11-01 inspiratiedag bedrijfsafval-1683
2019-11-01 inspiratiedag bedrijfsafval-1673
2019-11-01 inspiratiedag bedrijfsafval-1681
2019-11-01 inspiratiedag bedrijfsafval-4271