Nieuwsbrief VANG Buitenshuis

Nr. 1 November 2019

U ontvangt deze nieuwsbrief (online versie) omdat u belangstelling had voor de Inspiratiedag bedrijfsafval. Wanneer u op de hoogte wilt blijven hoeft u niets te doen en ontvangt u de nieuwsbrief om de maand. Delen van de nieuwsbrief wordt gewaardeerd. Geen interesse? Dan kunt u zich afmelden.

Inspiratie dag bedrijfsafval – dank u wel!

2019-11-01 inspiratiedag bedrijfsafval-3979Hartelijk dank voor uw komst naar de Inspiratiedag bedrijfsafval 2019. Op vrijdag 1 november werd er volop geïnspireerd, gecirculeerd en geamuseerd door 130 deelnemers uit verschillende sectoren. Dankzij u was het een succesvolle dag. Zet vrijdag 6 november 2020 alvast in uw agenda voor de volgende inspiratiedag!

Logistiek bedrijfsafval logisch?

Logistiek bedrijfsafval uitsnedeVoor een circulaire economie is een andere benadering van logistieke vraagstukken nodig. Er ontstaan nieuwe initiatieven en gemeenten buigen zich over vraagstukken om binnensteden te ontlasten. Ook grondstofstromen van bedrijven vragen aandacht. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor u? Kom op 27 november 2019 op het Symposium Slimme Logistiek Bedrijfsafval.

Project PMD bedrijfafval afgerond

Pmd bedrijfsafvalRijkswaterstaat ondersteunt bedrijven bij het voorkomen, verminderen, scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval. De resultaten van de projecten bij Landal GreenParks, NS, IKEA, JUMBO, PWC en Ozarka én de uitkomsten van de marktanalyse 'Scheiden en recyclen PMD-afval' kunt u vinden in het verslag van de inspiratiedag bedrijfsafval.

Viel u iets op?

Inspiratiedag bedrijfsafvalHet projectteam van de Inspiratiedag Bedrijfsafval wilde zelf graag een afvalvrij event neerzetten. We hebben verschillende acties ondernomen om voedselverspilling en afval te voorkomen. Wilt u weten wat wij hebben gedaan?

Expositie 'Single Used Plastic’s' lenen? Dat kan!

2019 sup-expositieSingle Used Plastic’s, waar gaat dat over? In opdracht van Rijkswaterstaat zijn 8 foto’s gemaakt van wegwerpproducten die in de toekomst zijn verboden. De kijker wordt hiermee aan het denken gezet. Wilt u deze expositie zelf laten zien aan uw klanten en bezoekers? Dat kan! De expositie is gratis te leen voor max. 6 weken. Meer informatie via het contactformulier.

Agenda

  • 27 november 2019: 2e Minisymposium Logistiek Bedrijfsafval

Rijkswaterstaat voert het programma VANG Buitenshuis uit in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is onderdeel van het Rijksbrede programma ‘Nederland circulair in 2050’. Zie ook vangbuitenshuis.nl. U kunt contact met ons op nemen via het contactformulier. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.