Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr. 21 - 6 april 2023

Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr. 21, 6 april 2023

Het programma VANG Buitenshuis helpt de dienstensector met het verminderen van bedrijfsafval. In deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen en leest u hoe ook u stappen kunt zetten naar een circulaire bedrijfsvoering. Rijkswaterstaat voert dit programma uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Agenda

Met inzicht minder restafval in de cultuursector

Waar lopen instellingen tegenaan, wat moet er nog gebeuren voor een circulaire cultuursector in 2050? Deel twee van de serie over hoe de cultuursector kan verduurzamen: het artikel Zero waste expeditie cultuur: van inzicht naar betere afvalscheiding en minder restafval.

Beslisboom helpt bij keuze duurzame koffiebeker

Nieuwe regels voor plastic wegwerpbekers - voor verminderen van plastic in het milieu - hebben gevolgen voor het soort bekers waarin je koffie mag serveren. Hoe maak je daarbij een goede keuze? De beslisboom koffiebekers helpt.

Duurzamere hotelsector met Hotel Neutraal

Aan het duurzaamheidsproject Hotel Neutraal doen in Rotterdam zestien hotels mee. Met een nulmeting en plan van aanpak. Het doel? Een 100 procent circulaire en CO2 neutrale economie in 2050. Lees meer in het artikel over Hotel Neutraal.

NS Stations wint een sessie gedragsadvies

Tijdens de Inspiratiedag 2022 won NS Stations gedragsadvies van een expert van Rijkswaterstaat om hun casus verder uit te werken. Lees het artikel over de sessie waarmee NS Stations met gedragsinzichten een stapje verder is geholpen naar afvalvrije stations.

Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.