Afvalvrije kantoren

"Facility managers zijn eigenlijk de grondstoffenmanagers van de toekomst."

Een gemiddeld kantoor in de zakelijke dienstverlening produceert per fte jaarlijks 227 kilo afval, waarvan 77 procent niet gescheiden. Veel grondstoffen belanden daardoor in de verbrandingsoven. Om dit te voorkomen en willen we toewerken naar circulaire bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld via het contract met een inzamelaar/verwerker, want hoe schoner de gescheiden stromen, hoe hoogwaardiger de verwerking. Of door bij inkoop al te kijken naar mogelijkheden voor reparatie en hergebruik of recycling in de afdankfase. Zo zijn er nog mooie stappen te zetten voor het verminderen en verduurzamen van kantoorafval.

Stappenplan afvalscheiden

Wil je binnen jouw kantoor ook aan de slag met afvalscheiding? En wil je je hoeveelheid afval verminderen? Dit stappenplan helpt je op weg.

Handige hulpmiddelen

Kennissessies met GBC

VANG Buitenshuis en Green Business Club (GBC) werken samen aan het voorkomen en beter scheiden van afval binnen het bedrijfsleven. We bieden kennis en informatie aan, onder andere door kennissessies te organiseren.

Green business club

De stichting Green Business Club Nederland verbindt overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen en werkt samen aan verduurzaming door zich te richten op concreet resultaat en het initiëren van duurzame projecten.

FM Community

De Facilitair Management Community circulaire bedrijfsvoering is dit jaar van start gegaan. Volg de ontwikkelingen om te komen tot een duurzaam facility management.

Toolbox afvalscheiding

Maak afval scheiden makkelijk voor medewerkers en gebruik de toolbox afval scheiden in kantoren. De toolbox bevat aanpasbare posters, voorbeelden en een duidelijke handleiding.

Praktijkvoorbeelden

Meer weten? Neem contact op

Paula Huismans
Adviseur circulaire kantoren
Naar het contactformulier