Gratis adviestrajecten op maat voor bedrijven die circulair willen worden

Gepubliceerd op 14 augustus 2023

Wil je als bedrijf aan de slag met het verminderen van je afval of je afvalscheiding verbeteren? Wil je starten met circulair inkopen of voedselverspilling tegengaan? Maar weet je niet waar je moet beginnen of hoe je dit nog beter doet? Grijp dan nu je kans en dien een projectaanvraag in. Krijg je een van de gratis adviestrajecten toegewezen, dan helpen wij je verder!

Voor 2023 zijn de aanvragen toegekend en zitten we vol. Maar je kunt nog steeds een aanvraag indienen en als deze wordt goedgekeurd kom je op de wachtlijst te staan voor 2024, in het geval dat we deze regeling opnieuw gaan herhalen.

VANG Buitenshuis werkt in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan het verminderen van restafval bij bedrijven uit de kantoor-, winkel- en diensten (KWD) sector en biedt dit jaar bedrijven gratis een advies-op-maat-traject aan.

Wat heeft mijn bedrijf hier aan?

Veel bedrijven willen graag 100% circulair worden, maar weten niet precies hoe. Het ontbreekt soms aan specialistische kennis of tijd. En wanneer dit wel aanwezig is, staat circulair gedrag, zoals afval scheiden, niet bovenaan de prioriteitenlijst.

In dit advies-op-maat-traject ga je samen met een expert van Design Innovation Group op het gebied van circulaire bedrijfsvoering aan de slag met jouw vraagstuk. De expert helpt je met voorbeelden uit de praktijk en maakt gebruik van de kennis en ervaring van zijn adviesbureau. Samen vertalen jullie het vraagstuk naar een concreet plan en brengen dit in de praktijk.

Voor wie?

Het adviestraject staat open voor bedrijven uit de KWD-sector met 25 of meer werknemers die een meer circulaire bedrijfsvoering willen realiseren. En die al een idee hebben hoe ze toe kunnen werken naar het resultaat 'minder afval'. Ook bedrijven die hier al mee bezig zijn en dit proces willen verbeteren, kunnen een projectaanvraag doen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het verminderen van afval binnen je bedrijf
  • het beter scheiden van afvalstromen
  • het tegengaan van voedselverspilling
  • circulair inkopen
  • het gebruiken van tweedehands meubels.

Klinkt interessant, hoe doe ik mee?

Via het aanvraagformulier kan je aanvraag indienen. De aanvraag moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zie hiervoor Voorwaarden en beoordeling adviestraject bedrijven. Je aanvraag zal zo spoedig mogelijk in behandeling worden genomen.

Mijn aanvraag is goedgekeurd. Hoe nu verder?

Wanneer je aanvraag is goedgekeurd, stem je samen met het adviesbureau af wanneer het traject begint.

Let er wel op dat het project uiterlijk 15 november 2023 moet zijn afgerond.

Vanaf de start van het project ben je zelf verantwoordelijk voor de voortgang. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een procesmanager aanstellen die deze voortgang garandeert. Hou hier bij het indienen van de aanvraag rekening mee.

Als alle trajecten zijn afgerond, nemen we de resultaten geanonimiseerd mee in een eindrapportage. Deze publiceren we binnen het (kennis) netwerk van het VANG Buitenshuis programma.

LET OP!

Voor 2023 zijn de aanvragen toegekend en zitten we vol. Maar je kunt nog steeds een aanvraag indienen en als deze wordt goedgekeurd kom je op de wachtlijst te staan voor 2024, in het geval dat we deze regeling opnieuw gaan herhalen.


Nieuwsbericht