Over VANG Buitenshuis


Van afval naar grondstof?

VANG staat voor Van afval naar grondstof, en dat is precies waar wij voor staan. Met ons programma dragen we bij aan een circulaire wereld waarin afval zoveel mogelijk wordt voorkomen en gerecycled. Want hoe minder afval we produceren en hoe meer we recyclen des te minder restafval er naar de verbrandingsoven gaat. En dat is goed voor ons milieu. VANG Buitenshuis richt zich specifiek op bedrijven uit de kantoor-, winkel- en dienstensector (de KWD-sector). Een grote en diverse groep bedrijven staan we bij op afvalscheiding en afvalpreventie, en op allerlei andere manieren om de switch te maken naar een circulaire bedrijfsvoering. De focus voor de komende periode ligt op het delen van kennis en ervaring om zoveel mogelijk bedrijven mee te krijgen. Met als doel dat de sector het zelf oppakt.

Uitvoeringsprogramma

Lees in het uitvoeringsprogramma de plannen tot en met 2025.

Voor wie?

De KWD-sector bestaat uit ruim 1 miljoen bedrijven en organisaties. Denk aan de overheid, het onderwijs, cultuurinstellingen, horeca en de zakelijke dienstverlening. Ook verenigingen, winkels, groothandels en facilitaire bedrijven horen daarbij. Deze sector produceert elk jaar 5,3 miljoen ton afval, waarvan nog slechts de helft wordt gerecycled. Daar valt dus nog een wereld te winnen.

Hoe gaan we dat doen?

De afgelopen jaren hebben we samengewerkt met koplopers uit verschillende sectoren. Samen met hen hebben we gekeken naar de knelpunten, maar ook naar wat er allemaal al mogelijk is. We delen praktijkvoorbeelden, voeren aanvullend onderzoek uit, organiseren kennissessies en maken handige tools die voor iedereen beschikbaar zijn.

Met het VANG Buitenshuis team zetten we alle opgedane kennis en ervaring om in acties. De verschillende sectoren voorzien we op maat van voorlichting en ideeën waarmee zij vervolgens zelf hun afval kunnen aanpakken. Denk aan informatie over afvalscheiding, communicatie hierover of een uitwerking van het verbod op wegwerpbekers.

Het team van VANG Buitenshuis

Met een enthousiast programmateam ondersteunen, motiveren en enthousiasmeren we bedrijven in de KWD-sector. Het VANG Buitenshuis-team kun je dan ook gerust bevlogen noemen, zowel binnen als buiten het werk. Maak kennis met een energieke club mensen die met veel plezier en overtuiging laat zien hoe je afval kunt voorkomen, of kunt scheiden om er weer nieuwe grondstoffen van te maken.

Bob Smit

Adviseur circulaire economie

Henk Dillingh

Adviseur circulaire economie

Imke Okkerman

Adviseur circulaire economie

Jennifer van Dijk

Programmamanager, adviseur

Joep van Zuijlen

Adviseur circulaire economie

Johanna Minnaard

Adviseur circulaire economie

Klaas van der Sterren

Adviseur circulaire economie

Maarten van het Bolscher

Adviseur circulaire economie

Paula Huismans

Adviseur circulaire economie

De circulaire weg leg je samen af

Heb je een vraag of suggestie waarmee we jouw organisatie of een andere verder kunnen helpen bij het invullen van hun circulaire ambities?