Steeds meer organisaties en inwoners scheiden hun groente-, fruit, tuin-, en etensresten (gft/gfe/swill). Dat is een goede ontwikkeling. Het is immers belangrijk dat waardevolle grondstoffen niet in de verbrandingsoven belanden. De laatste jaren zijn er steeds meer (burger)initiatieven en bedrijven die zelf op kleine schaal hun bioafval willen verwerken. Maar: mag dat zomaar?
Hierbij komen al gauw vragen naar boven over met welke wetten en regels je dan te maken krijgt. Bijvoorbeeld of er een vergunning nodig is, of er eisen gesteld worden aan de verwerking en waar je product aan moet voldoen om ook echt als meststof gebruikt te mogen worden. Om de weg te wijzen door alle regels is er nu het document Veelgestelde vragen en antwoorden rond kleinschalig verwerken van gft/gfe/swill (opent in nieuw venster) (verwijst naar een andere website), waarin de meest gestelde vragen over dit thema beantwoord zijn door de betrokken ministeries en uitvoeringsorganisaties.
In deze lunchlezing worden de regels verder toegelicht, en zal van de meest voorkomende verwerkingsmethoden besproken worden waarom ze wel of niet aan de regelgeving (kunnen) voldoen. En er is uiteraard ruimte voor vragen.
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Meld je aan via het aanmeldformulier Lunchlezing kleinschalig verwerken van bioafval.