Nieuws
Zoeken in de index
Resultaten
Beluister een van deze praktijkvoorbeelden van de serie “Slim inkopen, slim afvoeren”. In een kwartiertje kun je weer met inspiratie verder.
Wegens groot succes in 2023, hebben in 2024 ook weer vier organisaties een duwtje in de rug gekregen richting een circulaire bedrijfsvoering via de advies-op-maatregeling van VANG-Buitenhuis. Afgelopen voorjaar kregen het ROC, IKEA, een hogeschool en een zorginstelling allemaal aan de slag gegaan met hun eerst(e)(volgende) duwtje richting hun circulaire ambities.
Voedselverspilling had onze aandacht al, maar het nut van wegen was echt een eyeopener’, vertelt restauranteigenaar Denise Raijmakers. Het is een van de inzichten uit de training Duurzame Horeca, waarin ondernemers leren hoe relatief simpel het is om snel impact te maken op het vlak van duurzaamheid.
Veel verdwijnt nog als restafval in de verbrandingsoven ondanks scheidingsregels. Dat kan anders.
wat mag er nu wel in de groenbak en wat niet? Om u hierbij te helpen zijn er speciale WEL/NIET lijsten voor het scheiden van GFT/GFE opgesteld.
Trek niet te snel conclusies uit het gedrag van je medewerkers. Dat is een van de grootste take-aways van een deelnemer aan de VANG Buitenshuis cursus over afvalscheiding.
Begin juni 2024 waren er online startbijeenkomsten van twee afvalbenchmarks: één voor hotels en één voor hoger onderwijs.
In 2023 zijn er op vier kinderdagverblijven pilots uitgevoerd met wasbare luiers.
In de reeks kennissessies stond dit keer inkoop centraal.
Laat je inspireren door dit interview met een (z)inkoper.