Stap 6: evalueren en monitoren


Gefeliciteerd! Er zijn en worden flinke stappen gezet richting een meer afvalvrije organisatie

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers en ook gasten het afval netjes blijven scheiden? Hoe blijft het onderwerp op de agenda? Dit heeft grotendeels met gedrag te maken. Hier zal blijvend aandacht voor moeten worden gevraagd. Hieronder staan een aantal tips die hierbij kunnen helpen.

  • Neem afvalpreventie en afvalscheiding op als vast agendapunt in het wekelijks team en MT overleg.
  • Zorg voor regelmatige evaluatiemomenten met het team van ambassadeurs. Is er een duurzaamheidsmanager die regelmatig verslag uitbrengt?
  • Communiceer! Deel resultaten, vorderingen en nieuwe maatregelen met collega’s. Bedank ze voor de inspanningen, ga eens op bezoek bij de afvalverwerker, of een andere organisatie die innovatief bezig is op dit gebied, etc.
  • Check de overzichten van het afvalbedrijf regelmatig. Neemt de hoeveelheid restafval af?
  • Ga bij het afvalbedrijf na of de aangeleverde grondstofstromen zuiver zijn.
  • Komen de afvalverwerkers en de schoonmakers de nieuwe afspraken na?
  • Is het onderwerp nog steeds actueel?
  • Blijf bij! De ontwikkelingen in afval gaan snel. Abonneer je hieronder op de nieuwsbrief VANG Buitenshuis. Je blijft daarmee op de hoogte van ontwikkelingen en (gratis) activiteiten.