Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr. 17, 7 juli 2022

Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr. 17, 7 juli 2022

Het programma VANG Buitenshuis helpt de dienstensector met het verminderen van bedrijfsafval. Om u te inspireren stappen te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering, delen we in deze nieuwsbrief kennis en ervaring van verschillende sectoren. Rijkswaterstaat voert dit programma uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De horecagroothandel en voedselonzekerheid

Voedselverspilling stond al op de agenda van de koplopergroep duurzame groothandel, voedselzekerheid nog niet. Over mogelijke gevolgen nu de druk op het mondiale voedselsysteem toeneemt spraken we met Dirk Maarten de Haan van BidFood.

Ondernemers kiezen voor afvalscheiding

Steeds meer ondernemers kiezen voor afvalscheiding. Voor De Drie Graefjes gaf de praktische kant de doorslag. Waarom zij kozen voor het nieuwe buurtinitiatief met vijf verschillende afvalbakken licht Irene Melcherts toe.

Afvalscheiding op school: heel gewoon?

De gemeente Amstelveen voerde de afgelopen twee jaar een pilot uit om basisscholen te stimuleren hun afval te scheiden. Ondanks de corona-obstakels bleek het een geslaagde proef. Mirella Vierveijzer van de gemeente vertelt over wat wel en niet werkt.

GBC Rotterdam Alexander gaat voor Zero Waste!

Green Business Clubs (GBC's) verbinden in een lokaal gebied bedrijven/kantoorpanden/organisaties om duurzame stappen te zetten. Met een geslaagde kick-off op 14 juni ging pilotproject Zero Waste van GBC Rotterdam Alexander van start.

Agenda

Benieuwd hoe je gedragskennis in jouw organisatie effectief in kunt zetten voor het verminderen van afval en het stimuleren van een circulaire bedrijfsvoering?

Meld u aan voor onze gratis gedragscursus op 14 en 28 september!

Uitgelicht

Veel bedrijven zetten in op preventie van voedselverspilling, maar wat werkt en wat niet? Experts deelden ervaringen tijdens een bijeenkomst, georganiseerd door Green Business Club (GBC) Nederland en VANG Buitenshuis. Verslag van deze bijeenkomst: Swill: voorkomen is beter dan verwerken (site GBC).

Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.