Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nummer 19, 1 december 2022

Nieuwsbrief VANG Buitenshuis - nr. 19, 1 december 2022

Het programma VANG Buitenshuis helpt de dienstensector met het verminderen van bedrijfsafval. In deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen en leest u hoe ook u stappen kunt zetten naar een circulaire bedrijfsvoering. Rijkswaterstaat voert dit programma uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De afvalbak van jouw klant zo leeg mogelijk

Hoe doe je dat? Dit was de centrale vraag op de eerste bijeenkomst van de VANG Buitenshuis Koplopersgroep Facilitair. Het gezamenlijk doel: naar 0% restafval van klanten in 2025. Lees het verslag van deze bijeenkomst Facilitair.

Succesverhalen op de Inspiratiedag Bedrijfsafval

Dit jaar waren uit de verschillende sectoren bedrijven en instellingen met een grote achterban uitgenodigd. Zij volgden workshops, deelden hun succesverhalen en gingen in gesprek over afvalvermindering. Naar het verslag van de Inspiratiedag Bedrijfsafval 2022.

Hoger onderwijs bespreekt afvalpreventie

Hoe je kan er voor zorgen dat er minder gebruikte producten afgedankt worden? De duurzaamheidskring Afval en circulariteit van het hoger onderwijs deelde kennis en successen tijdens een bijeenkomst over afvalpreventie.

Festival als ideale circulaire proeftuin

Het inspirerende verhaal van Into The Great Wide Open: Tijl Couzij vertelde onlangs tijdens een lunchlezing hoe op weg te gaan naar een circulair en klimaatpositief festival. Gemist? Lees het artikel over het festival als ideale circulaire proeftuin.

Verduurzamingsopties disposables en verpakkingen

De koplopergroep duurzame horecagroothandels kwam voor de zesde keer bij elkaar. Met als thema: wat zijn de verduurzamingsopties voor (kunststof-)disposables en verschillende soorten verpakkingen? Lees het verslag van de bijeenkomst duurzame horecagroothandels.

Agenda

Uitgelicht

Ook aan de slag met afvalscheiding en om de hoeveelheid afval verminderen? Dit stappenplan afvalscheiding helpt je op weg.

Duurzaamheidspact verdubbelt op ADE Green: dé conferentie rondom duurzaamheid, innovatie en sociale verandering binnen de muziek- en evenementenindustrie.

Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.