Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr. 20, 2 februari 2023

Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr. 20, 2 februari 2023

Het programma VANG Buitenshuis helpt de dienstensector met het verminderen van bedrijfsafval. In deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen en leest u hoe ook u stappen kunt zetten naar een circulaire bedrijfsvoering. Rijkswaterstaat voert dit programma uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Agenda

De cultuursector is klaar voor circulariteit

Waar lopen instellingen tegenaan en wat moet er nog gebeuren voor een circulaire cultuursector in 2050? In een serie van drie artikelen kijken we hoe de cultuursector kan verduurzamen. Deel één: het artikel 'De cultuursector is klaar voor circulariteit'.

Samen met SVH werken aan duurzame horeca

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. De eerste stap is een e-learning met kant-en-klare oplossingen voor een duurzame bedrijfsvoering. Lees meer over de samenwerking met SVH.

Op weg naar afvalvrije sportverenigingen

Met de sportclub aan de slag met verminderen en scheiden van afval? Ons stappenplan behandelt alle aspecten die daarbij komen kijken. Nieuw hierbij is de Praktische uitwerking: Stappenplan voor een afvalvrije sportclub. Lees ook het artikel Op weg naar afvalvrije sportverenigingen.

WUR: van afvalcontract naar grondstoffenpartners

Wageningen University & Research is op zoek gegaan naar samenwerkingspartners die kunnen helpen hun circulariteitsambitie te behalen: 50% grondstoffenreductie voor 2030. Lees: WUR: van afvalcontract naar grondstoffenpartners.

Een hot item: het einde van de wegwerpbeker

Door de SUP-wetgeving staan organisaties voor verschillende keuzes: overstappen op herbruikbaar? Een persoonlijke beker? En hoe blijf je gastvrij? Lees het verslag van de sessie hierover - met 100 deelnemers - op de site van de Green Business Club.

Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.