Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr.24, oktober 2023

Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr. 24, oktober 2023

Het programma VANG Buitenshuis helpt de dienstensector met het verminderen van bedrijfsafval. In deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen en leest u hoe ook u stappen kunt zetten naar een circulaire bedrijfsvoering. Rijkswaterstaat voert dit programma uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Agenda

Facilitair Management en Afvalpreventie

Doe mee! In 2024 start de FM Community Circulaire Bedrijfsvoering, als vervolg op de koplopergroep Facilitair Management. Ben je facilitaire dienstverlener, facilitair inkoper of opdrachtgever: meld je dan aan. Zie: artikel Facilitair Management en Afvalpreventie - Doe mee!.

Happy 2050!

Op de Inspiratiedag ‘Bedrijfsafval, daar zit muziek in’ vertelt Babette Porcelijn van de Stichting Think Big Act Now in een van de sessies over het happy 2050 scenario. Welke systeemdrivers duwen de wereld een onveilige kant op, en wat kunnen we daar als maatschappij én als individu tegen doen?

Nieuw! 2-daagse cursus Duurzame horeca

Ben je horecaondernemer en wil je duurzaam ondernemen beter beheersen? Je duurzame inspanningen omzetten naar kansen en voordelen voor een succesvollere bedrijfsvoering? Bekijk dan deze cursus op de site van Stichting Horeca Onderwijs (SHO).

Kennissessie over apart inzamelen swill

Hoe kan je als kantoorpand de boer een handje helpen? Door swill apart te houden en goed te laten verwerken. Dit was een oproep tijdens de online sessie over apart inzamelen van swill. De sessie is terug te kijken via de site van de Green Business Club.

Ook interessant:

27 november: Reusable Packaging Fair. Maak kennis met vele herbruikbare verpakkingsoplossingen, van herbruikbare bekers en verzendverpakkingen tot schoonmaaksystemen. En doe kennis op in de deelsessies.

6 december: debat Kunst voor klimaat. Teun van de Keuken in debat over de vraag: Welke rol moet de culturele sector pakken in de klimaattransitie?

Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.