Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr.32 juli 2025

Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr.32 juli 2025

Het programma VANG Buitenshuis helpt bedrijven uit de kantoor-, winkel- en dienstensector (KWD) met het verminderen van bedrijfsafval. In deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen en leest u hoe ook u stappen kunt zetten naar een circulaire bedrijfsvoering. Rijkswaterstaat voert dit programma uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Gezamenlijke aanpak afvalbeheer vijf sportverenigingen

“Het moet beter kunnen”, dachten de vijf sportverenigingen op Sportpark Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht. Wat komt er allemaal bij kijken als je als sportpark je afvalstromen wilt verminderen en verduurzamen?

Lees over de ervaring van Sportpark Schildman.

Community Facilitair Management Circulair naar social tipping point

Zo’n 90 inkopers en aanbieders uit diverse sectoren komen samen in de community FM Circulair. Het doel? Een circulaire facilitaire sector.

Meer over de Community Facilitair Management.

Kennissessie sector cultuur over gedragsbeïnvloeding

De Museumvereniging, NAPK, VSCD en Kunsten’92 organiseren namens het Platform Duurzame Cultuursector regelmatig online sector-overstijgende kennissessies. Met praktijkvoorbeelden van Paleis het Loo en Theater de Lievekamp zijn wij ingegaan op afval voorkomen en gedragsbeïnvloeding.

Gemist? Bekijk hier de opname.

Podcast serie: Slim inkopen, slim afvoeren

Ben je onderweg? Of ben je toe aan een koffiepauze? Beluister een van deze praktijkvoorbeelden van de serie “Slim inkopen, slim afvoeren”. In een kwartiertje kun je weer verder met inspiratie.

Ga hier naar de podcast serie.

Vijf jaar kring hoger onderwijsinstellingen

Van 2020 tot en met 2024 faciliteerde VANG Buitenshuis een koplopergroep voor onderwijsinstellingen uit het hoger onderwijs. In vijf jaar zijn er 10 bijeenkomsten geweest en is er veel kennis en ervaring gedeeld.

Lees hierover in het artikel over deze vijf jaar koplopergroep.

Ook interessant:

Bring Your Own (BYO): een eigen beker of bakje meenemen om bijvoorbeeld in een café te laten vullen met drank of voedsel. Om ondernemers een handje te helpen bij het inrichten van een goed en hygiënisch BYO-systeem, is er nu een informatieblad en poster.