Duurzame horeca

"Wij willen het voorbeeld zijn van een duurzame horecalocatie! Daarom verzamelen we koffiedik, sinaasappelschillen en voedselresten om circulaire producten van te laten maken."

Bjørn Koot - De Utrechter

Bij hotels en restaurants liggen veel kansen om afval te scheiden en te voorkomen. Denk aan meer lokale inkoop, minder voedselverspilling en minder verpakkingsafval. Ook kan een duurzame aanpak kosten besparen. VANG Buitenshuis werkt samen met de sector en brengt alle opgedane kennis en ervaring samen. Op deze pagina tref je praktische tools om de afvalopgave bij jouw horeca-onderneming aan te pakken, zoals de training duurzame horeca en actuele informatie over regelgeving voor wegwerpplastics (SUP-wetgeving).

Stappenplan afvalscheiden

Wil je binnen jouw horecabedrijf ook aan de slag met afvalscheiding? En de hoeveelheid afval verminderen? Deze stappen helpen je op weg.

Handige tools en inspiratie

Kosteloos inzamelen

Via Afval goed geregeld kunnen organisaties in Nederland met verpakkingsafval dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval zich aanmelden voor kosteloze inzameling van gescheiden verpakkingsafval.

Impact maken

Stichting Green Hotel Club heeft als missie is het creëren van toekomstbestendige horecabedrijven, door ervoor te zorgen dat zij zichzelf kunnen onderhouden zónder uitputting van bronnen of het milieu te vervuilen.

Duurzaamheidskringen

In de Haagse duurzaamheids- kringen wisselen ondernemers tips uit over het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Op dit moment zijn er vier kringen actief voor hotels, zorg, strandpaviljoens en evenementen.

Duurzaamheidskeurmerk

Greenkey, het duurzaamheids- keurmerk voor de gastvrijheids-sector heeft als doel om duurzaamheid in de toeristische en recreatieve branche te bevorderen en de impact op het milieu te verminderen. Laat je certificeren!

Praktijkvoorbeelden

Vragen? Neem contact op

Johanna Minnaard
Adviseur circulaire horecabranche
Naar het contactformulier