Nieuwsbrief VANG Buitenshuis

picto's nieuwsbrief extra breed bts
Nieuwsbrief VANG Buitenshuis Nr.2 januari 2020

Het programma VANG Buitenshuis helpt de dienstensector met het verminderen van bedrijfsafval. In deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen en leest u hoe ook u stappen kunt zetten naar een circulaire bedrijfsvoering.
Lees de online versie

Weer veel belangstelling voor Slimme logistiek bedrijfsafval

minisymposiumHet 2e minisymposium Slimme logistiek bedrijfsafval eind 2019 was weer een groot succes. Het grote aantal deelnemers kregen mooie voorbeelden gepresenteerd, legden contact met elkaar en wisselden kennis uit.

Slim met schoolafval

schoolafvalBij de inkoop van materiaal zoals schriften, meubilair en computers, kiezen scholen steeds meer voor duurzame leveranciers en producten, maar hun afvalbeheer verloopt vaak stroef. De tool 'Slim met schoolafval' helpt met het bevorderen van afvalscheiding en -preventie.

Voorkom en verminder PMD-bedrijfsafval

pmdWil je ook PMD-verpakkingsafval binnen je organisatie voorkomen, verminderen en/of recyclen? Maak dan gebruik van de stappenplannen en inspiratiedocumenten. Deze documenten helpen u met de inzameling en recycling van verpakkingsafval, zoals plastic, metalen en drinkpakken (PMD). Ook VNO-NCW schrijft er over!

Nieuwe pictogrammen

pictogrammenVoor sommige glasverwerkers is het belangrijk om gekleurd glas en wit glas gescheiden in te zamelen. Bouwmarkten, elektronicawinkels e.d. hebben bakken waar burgers hun kleine elektrische apparaten in kunnen leveren. Daarom is de standaardset uitgebreid met een aantal nieuwe pictogrammen zoals voor glas en apparatuur.

Symposium bedrijfsafval

logo zero wasteGreen Business Club Nederland organiseert 3 maart in Circl een symposium over bedrijfsafval. Hoe kan je slim inkopen en welke afvalstromen zijn als grondstof waardevol? Je ontvangt concrete handvatten om aan de slag te gaan. De dag is bedoeld voor inkopers, facilitair medewerkers en medewerkers die zich met de afvalketen bezig houden binnen een bedrijf.

Zero Waste Expeditie Cultuur 2020

zero wasteDoet uw gemeente al mee aan de Zero Waste Expeditie Cultuur 2020? Tijdens deze expeditie worden tientallen culturele instellingen begeleid, aan de hand de zero waste expeditie tool, met voorkomen en scheiden van afval. Culturele instellingen die het traject al hebben doorlopen laten zien dat het kan!

Koplopergroep circulaire hotels Amsterdam

Een groep duurzame hotels in en rond Amsterdam vindt elkaar sinds 2 jaar op het gebied van circulariteit. Op uitnodiging van de gemeente Amsterdam delen ze kennis en ervaringen en zetten ze concrete stappen naar een meer circulaire bedrijfsvoering. Alle maatregelen die deze 22 hotels inmiddels hebben genomen zijn op een rij gezet.

In het programma VANG Buitenshuis werken het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat samen aan het verminderen van bedrijfsafval wat vergelijkbaar is met huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.