Nieuwsbrief VANG Buitenshuis-5

picto's nieuwsbrief extra breed bts
Nieuwsbrief VANG Buitenshuis 5, oktober 2020

Het programma VANG Buitenshuis helpt de dienstensector met het verminderen van bedrijfsafval en om stappen te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering. Ook nu veel van de sectoren lijden onder de coronacrisis, blijven we werken aan verandering en houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.
Lees de online versie

Reist u met ons mee?

Vrijdagochtend 6 november 2020 organiseert VANG Buitenshuis de Inspiratiedag Bedrijfsafval Re-use, Re-cycle, Re-THINK! Een digitale reis langs inspirerende sprekers, prachtige voorbeelden en boeiende verhalen. U kunt vanachter uw computer meekijken met een livestream en deelnemen aan online sessies waarin we met elkaar het gesprek aangaan.

Aan de slag met de afvaltool voor sportclubs

Hoe kun je als sportclub je afval verminderen? Wat hebben de vrijwilligers nodig om hiermee aan de slag te gaan? Hoe krijg je je bestuur, vrijwilligers en leden mee? Deze en nog meer vragen werden besproken tijdens de online bijeenkomst met een aantal sportclubs, gemeenten en andere stakeholders.

Cursus gedragsverandering

Voor een circulaire bedrijfsvoering is het niet alleen nodig om je bedrijfsprocessen aan te passen, maar ook om je klanten, bezoekers en medewerkers mee te krijgen. Maar hoe doe je dat? In 2021 starten we een cursus gedragsverandering, gericht op het stimuleren van afvalvermindering en -scheiding in de KWD-sector. Nieuwsgierig? Meld u dan aan voor de workshop RE-Act op de Inspiratiedag Bedrijfsafval voor een voorproefje.

Single-Use Plastics (SUP)

Hoe om te gaan met eenmalige verpakkingen en disposables in de ‘out-of-home’ markt? De EU heeft een richtlijn opgesteld om de hoeveelheid kunststof afval in oceanen en zeeën terug te dringen. De maatregelen in de zogenoemde SUP-richtlijn hebben onder andere betrekking op verschillende verpakkingen die veel in de horeca worden gebruikt. De ‘single-use plastics’ richtlijn gaat in per 3 juli 2021.

Merijn Tinga op Wakkere Wegwerperstour

Plastic soup surfer Merijn Tinga interviewt Jennifer van Dijk tijdens de Wakkere Wegwerperstour over VANG Buitenshuis. Benieuwd hoe we vanuit Rijkswaterstaat werken aan Afvalvrije scholen?

In het programma VANG Buitenshuis werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat samen aan het verminderen van bedrijfsafval wat vergelijkbaar is met huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.