Nieuwsbrief VANG Buitenshuis-7

picto's nieuwsbrief extra breed bts
Nieuwsbrief VANG Buitenshuis 7, januari 2021

Het programma VANG Buitenshuis helpt de dienstensector met het verminderen van bedrijfsafval en om stappen te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering. Ook nu veel van de sectoren lijden onder de coronacrisis, blijven we werken aan verandering en houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.
Lees de online versie

Hospitality: Van corona naar circulaire oplossingen

Met de uitbraak van de coronapandemie stond de circulaire bedrijfsvoering bij veel ondernemers onder druk. De gemeente Amsterdam en de koplopergroep Circulaire Hotels zagen niet alleen problemen, maar ook kansen. Welke maatregelen blijken positief uit te pakken voor een circulaire bedrijfsvoering? Hoe beleeft de gast deze veranderingen?

Single Use Plastics in de ban, wat betekent dat voor u?

De Europese Commissie heeft een richtlijn opgesteld om de hoeveelheid kunststof afval in oceanen en zeeën terug te dringen. Alle ondernemers die kunststofproducten voor eenmalig gebruik produceren of in omloop brengen krijgen te maken met deze richtlijn. Denk aan horecaondernemers, out-of-homeketens, sportclubs, onderwijs-, zorg- en cultuurinstellingen. Bent u al op de hoogte?

Enquête prognose bedrijfsafval

Vanaf 2021 zal diverse wet- en regelgeving op het gebied van bedrijfsafval en grondstoffen, zoals die voor 'SUP's', flink gaan wijzigen. Vanuit VANG Buitenshuis willen wij bedrijven helpen om hiervoor klaar te zijn. Het is daarvoor van belang een beeld te hebben van de huidige én toekomstige afvalsamenstelling en -hoeveelheden. Cijfers en ervaringen van uw organisatie helpen daarbij!

Inspiratie op de nationale CE conferentie

Bedrijven laten hun circulaire bedrijfsvoering zien

Op 1 februari om 11:30u kunt u genieten vanuit uw luie stoel. In vier korte films komen bedrijven aan het woord die flinke stappen zetten naar een circulaire economie. Artis, Onze Lieve Vrouwen Gasthuis, Greenhouse en VOC KNVB gunnen u een kijkje in de keuken en komen met tips en praktische adviezen. Inspiratie pur sang! Deze bedrijven zijn koplopers binnen het programma VANG Buitenshuis en krijgen een verdiende plek op de Nationale CE conferentie. Laat u inspireren en stel vragen via de chat aan onze adviseurs Jennifer van Dijk en Johanna Minnaard. Houdt de site van de Nationale CE conferentie in de gaten voor de details. Graag tot dan.

Uitgelicht

Kennisbibliotheek:

Duurzame hospitality in tijden van corona

Online sessie:

Hospitality: Van corona naar circulaire oplossingen

In het programma VANG Buitenshuis werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat samen aan het verminderen van bedrijfsafval wat vergelijkbaar is met huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.