Nieuwsbrief VANG Buitenshuis-8

picto's nieuwsbrief extra breed bts
Nieuwsbrief VANG Buitenshuis 8, februari 2021

Het programma VANG Buitenshuis helpt de dienstensector met het verminderen van bedrijfsafval en om stappen te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering. Ook nu veel van de sectoren lijden onder de coronacrisis, blijven we werken aan verandering en houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.
Lees de online versie

Nieuwe regels voor het scheiden van bedrijfsafval

Vanaf 2 maart 2021 gelden er nieuwe regels voor het scheiden van bedrijfsafval. U bent verplicht uw afval te scheiden, maar welk afval u moet scheiden hangt af van uw situatie. Wilt u weten of u het bedrijfsafval goed scheidt? Voor bedrijven en organisaties zijn er handige hulpmiddelen en voorbeelden.

Seenons zet afval om in nieuwe producten

Als het aan Seenons ligt, kan het inzamelen en verwerken van afval een stuk duurzamer. Het bedrijf biedt bedrijven en verenigingen de kans om hieraan bij te dragen. Door middel van de Seenons-app beheren klanten hun afvalstromen én kunnen ze hun eigen afval zelfs terugkopen in een andere vorm, zoals zeep of likeur.

Koplopertraject duurzame/circulaire horecagroothandel van start!

Op 27 januari vond de startbijeenkomst plaats voor een nieuw koplopertraject met twaalf horecagroothandels die een serieuze impuls willen geven aan duurzaamheid. Tijdens deze online bijeenkomst werden verschillende presentaties gegeven en werd duidelijk waarom het belangrijk is dat de horecagroothandel een bijdrage levert aan verduurzaming van de foodservice-keten.

OSCAR helpt ook achter de voordeur

Van glas tot oud ijzer en van foodtruckfestival tot filmhuis: Oscar Circulair haalt in één gebied in de Amsterdamse binnenstad restafval en grondstoffen op bij verschillende ondernemers. Oscar ontfermt zich over het hele proces: van bewustwording tot inzameling en verwerking.

Voedselverspilling te lijf met data

Keukenmedewerkers gooien elke dag kilo’s overgebleven voedsel in de kliko. Want ja, het is nu eenmaal moeilijk te voorspellen hoeveel broodjes er morgen over de toonbank gaan. En of de tonijn populairder zal zijn dan de eiersalade. Toch kan Thomas Luttikhold dit wél voorspellen met een zelf ontwikkelde data-analysetool.

Week van de Circulaire Economie - Kijk terug

Safari Inspiratie op een presenteerblaadje -
   Vier bedrijven nemen je mee in hun circulaire bedrijfsvoering!

> Circulaire oplossingen voor single use plastics

> Hospitality; van corona naar circulaire oplossingen

Single Use Plastics in de ban...

Vanaf 3 juli 2021 is het verboden om sommige kunststof producten voor eenmalig gebruik te verstrekken, zoals plastic bestek, borden, roerstaafjes, rietjes en ballonstokjes. Alle ondernemers die kunststofproducten voor eenmalig gebruik produceren of in omloop brengen krijgen te maken met deze richtlijn.

In het programma VANG Buitenshuis werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat samen aan het verminderen van bedrijfsafval wat vergelijkbaar is met huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.