Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr. 12

picto's nieuwsbrief extra breed bts
Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr. 12, november 2021

Het programma VANG Buitenshuis helpt de dienstensector met het verminderen van bedrijfsafval en om stappen te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering.
Lees de online versie

Impressie Inspiratieweek Bedrijfsafval 2021

Met veel plezier organiseerden we vanuit VANG Buitenshuis de Inspiratieweek Bedrijfsafval. Met ruim 300 aanmeldingen en dagelijks meer dan 100 deelnemers kijken we terug op een zeer geslaagde week.

Een week met als doel bedrijven aan het denken te zetten en te inspireren. Elke dag stond in het teken van een van de online themasessies: Re-Act, Re-Fuse, Re-Use en Re-Think!

Cursussen gedragsbeïnvloeding in 2022

In de toekomstige circulaire economie wordt van ons allemaal verwacht dat we andere gedragingen gaan vertonen. Ook u werkt hard aan oplossingen om minder afval te hebben in uw instelling. Maar hoe zorgt u ervoor dat het gedrag van uw medewerkers en gasten ook daadwerkelijk verandert?

U kunt deelnemen aan twee gedragscursussen die begin 2022 van start gaan: een cursus voor medewerkers in de cultuur- en festivalsector en een cursus voor facilitaire medewerkers van kantoren.

Circo Track over herbruikbare maaltijdverpakkingen

Is uw organisatie ook klaar met de single-use maaltijdverpakkingen in het bedrijfsrestaurant? Of bent u juist aanbieder van verpakkingsloze of herbruikbare systemen? Of wilt u de dienstverlening op dat vlak uitbreiden?

Meld u dan aan voor de Circo Track (workshop-programma) over herbruikbare maaltijdverpakkingen in de catering.

Minder plastic bij sportverenigingen in Rotterdam

Met Project Plastic gingen twaalf Rotterdamse sportverenigingen de uitdaging aan om het gebruik van plastic te verminderen en de vereniging startklaar te maken voor de nieuwe regelgeving rondom het verminderen van gebruik van plastic.

Rotterdam Sportsupport organiseerde drie (digitale) workshops met twaalf sportverenigingen en zorgde voor persoonlijke ondersteuning.

Rapport Zero Waste Expeditie Cultuur (ZWEC)

Ruim 60 musea, theaters en poppodia en gemeenten gingen aan de slag met het voorkomen en beter scheiden van afval. Wat heeft dat opgeleverd? Welke maatregelen zijn populair? Welke resultaten zijn er tot nu behaald?

Ervaring met marktconsultatie van de UvA-HvA

De Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam (UvA-HvA) vertellen hoe zij samen het proces hebben aangepakt en delen hun belangrijkste bevindingen en tips. Wat zijn de mogelijkheden, uitdagingen en struikelblokken?

In het programma VANG Buitenshuis werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat samen aan het verminderen van bedrijfsafval dat vergelijkbaar is met huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.