Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr. 16, 2 juni 2022

Nieuwsbrief VANG Buitenshuis nr. 16, 2 juni 2022

Het programma VANG Buitenshuis helpt de dienstensector met het verminderen van bedrijfsafval en om stappen te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering.


Lees de online versie

Volg de lunchlezing over voedselverspilling op 9 juni!

Voedselverspilling willen we tegengaan, maar hoe? Schuif tijdens lunchtijd online aan in restaurant LEFT. En laat je inspireren door de Sous Chef, een gedragswetenschapper van Wageningen Universiteit, en bedrijf Orbisk over hun apparaat dat monitort welk voedsel weggegooid wordt. Meld je aan voor de lunchlezing!

Afvalvermindering bij bedrijven door ketensamenwerking

Tijdens de Inspiratiemiddag Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen geven we hier een sessie over. Kan jouw leverancier je afvalbak leeg houden? Wat kan de afvalinzamelaar nog met het afval? We geven praktische voorbeelden en gaan ook met elkaar in gesprek. Ben je bij deze sessie op 9 juni in Utrecht? Meld je aan!

Minder disposables en verpakkingen in de groothandel

Is dit mogelijk? Welke rol kan de groothandel spelen in het verduurzamen van de horeca? Joost Lip is Sustainability Manager bij Bunzl Nederland, één van de deelnemers aan koplopertraject duurzame horecagroothandel. Hij vertelt hoe zij dit aanpakken. Lees het interview met Joost Lip.

Een goede ondernemer neemt afvalscheiding serieus

Afvalstromen, wat kunnen we er mee? De ondernemers Jacob van den Borne, aardappelteler/high tech boer te Reusel en Wouter Jansen van Velsen, eigenaar van koffiebranderij Mocca d’Or, vertellen hoe zij omgaan met de afvalstromen in hun bedrijven. Lees het interview met deze ondernemers.

Informatiekaart inzameling KWD binnenstedelijk gebied

Deze informatiekaart geeft gemeenten een overzicht van instrumenten voor uitvoering van de beleidsdoelstellingen. In de vorm van zeven oplossingsrichtingen, met ook aandacht voor de verwachte effecten van gecombineerde oplossingsrichtingen.  Lees meer en download direct de Informatiekaart.

Agenda

Uitgelicht

Onze cursus Gedragsbeïnvloeding voor facilitaire medewerkers van kantoren was een succes: 13 kantoororganisaties leerden dat voor het juiste gedrag eerst een aantal randvoorwaarden goed moeten zijn. Lees het verslag en over onze volgende gedragscursus dit najaar.

Wil je meedenken over een landelijke ketenaanpak afvalvrije tentoonstellingen? Meld je dan aan voor een van de bijeenkomsten in juni. Je bijdrage is nodig! Aanmelden kan via de site van bureau 8080.

Je kent ze vast ook; mensen die met een enorme drive werken aan de circulaire economie. Circularities interviewde een aantal van deze Verschilmakers: lees de interviews op de site van de Verschilmakers.

In het programma VANG Buitenshuis werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat samen aan het verminderen van bedrijfsafval wat vergelijkbaar is met huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.