Kosteloze adviestrajecten op maat voor bedrijven die circulair willen worden

Gepubliceerd 14 februari 2024

Wil je als bedrijf aan de slag met het verminderen van je afval of je afvalscheiding verbeteren? Wil je starten met circulair inkopen of voedselverspilling tegengaan? Maar weet je niet waar je moet beginnen of hoe je dit nog beter doet? Grijp dan nu je kans en dien een projectaanvraag in. Krijg je een van de kosteloze adviestrajecten toegewezen, dan helpen wij je verder!

Wegens groot succes wordt de advies op maatregeling in 2024 herhaald. In 2023 hebben vier bedrijven stappen gezet richting een circulaire bedrijfsvoering. Lees via de links in de rechterbalk de resultaten van de vier bedrijven die in 2023 hebben meegedaan. Deze zullen de komende tijd worden gepubliceerd.

VANG Buitenshuis werkt in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan het verminderen van restafval bij bedrijven uit de kantoor-, winkel- en diensten (KWD) sector en biedt dit jaar bedrijven een kosteloos advies-op-maat-traject aan.

Wat heeft mijn bedrijf hier aan?

Veel bedrijven willen graag 100% circulair worden, maar weten niet precies hoe. Het ontbreekt soms aan specialistische kennis of tijd. En wanneer dit wel aanwezig is, staat circulair gedrag, zoals afval scheiden, niet bovenaan de prioriteitenlijst.

In dit advies-op-maat-traject gaan jullie samen met experts van Design Innovation Group op het gebied van circulaire bedrijfsvoering aan de slag met jullie vraagstuk. De experts helpen je met voorbeelden uit de praktijk en maken gebruik van hun eigen kennis en ervaring. Samen vertalen jullie het vraagstuk naar een concreet plan en brengen dit in de praktijk.

Voor wie?

Het adviestraject staat open voor bedrijven uit de KWD-sector met 25 of meer werknemers die een meer circulaire bedrijfsvoering willen realiseren. En die al een idee hebben hoe ze toe kunnen werken naar het resultaat 'minder afval'. Ook bedrijven die hier al mee bezig zijn en dit proces willen verbeteren, kunnen een projectaanvraag doen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het verminderen van afval binnen je bedrijf
  • het beter scheiden van afvalstromen
  • het tegengaan van voedselverspilling
  • circulair inkopen
  • het gebruiken van tweedehands meubels.

Klinkt interessant, hoe doe ik mee?

  • Meld je aan via het aanvraagformulier
  • De aanvraag moet aan een aantal voorwaarden voldoen: Voorwaarden en beoordeling adviestraject bedrijven.

Je aanvraag zal zo spoedig mogelijk in behandeling worden genomen.

Mijn aanvraag is goedgekeurd. Hoe nu verder?

Wanneer je aanvraag is goedgekeurd, stem je samen met het ontwerp- & adviesbureau af wanneer het traject begint.

Let er wel op dat het project uiterlijk 15 juli 2024 moet zijn afgerond.

Vanaf de start van het project ben je zelf verantwoordelijk voor de voortgang. Stel een procesbegeleider aan om de voortgang te garanderen en betrek minimaal 2 andere collega's voor de beste slagingskans. Hou hier bij het indienen van de aanvraag rekening mee.

Als alle trajecten zijn afgerond, nemen we de resultaten geanonimiseerd mee in een eindrapportage. Deze publiceren we binnen het (kennis) netwerk van het VANG Buitenshuis programma.


Gastvrij én afvalvrij gaan samen

icoon-twee-maskers_website

Duwtje in de rug voor Theater de Lievekamp in Oss

Hoe krijg je 350 bedrijven op één (afval) lijn?

icoon-basis-kantoorgebouw_website

Duwtje in de rug voor een kantoorverzamelgebouw

Wakker worden in een duurzamer hostel

icoon-slapend-persoon_website

Duwtje in de rug voor Stayokay (wordt binnenkort gepubliceerd)

Hoe maak je een circulaire organisatie duurzamer?

icoon-shirt-met-kaartje-eraan_website

Duwtje in de rug voor een textielinzamelaar en -sorteerder (wordt binnenkort gepubliceerd)