Duurzame horecagroothandel

"Waar vroeger de sausemmers verbrand werden, vormen die nu de grondstof voor nieuwe emmers. En dat scheelt niet alleen ruimte in de restafvalcontainer…"

Deelnemer pilotproject sausemmers

Horecagroothandels spelen een belangrijke rol bij het verduurzamen van de horecaketen. Zij werken met grote volumes en kunnen daardoor veel milieu-impact maken. Bijvoorbeeld door meer lokaal in te kopen of minder verpakkingsafval te produceren. Samen met de koplopergroep duurzame horecagroothandel werkt VANG Buitenshuis aan kennisuitwisseling en het bedenken en uitvoeren van pilots.

Stappenplan afvalscheiden

Wil je binnen jouw horecagroothandel ook aan de slag met afvalscheiding? En wil je je hoeveelheid afval verminderen? Dit stappenplan helpt je op weg.

Koplopertraject duurzame horecagroothandel

Deelnemers en thema's

Twaalf horecagroothandels zijn in 2021 een koplopertraject duurzame horecagroothandel gestart vanuit VANG Buitenshuis. De deelnemers zijn:

BD-Totaal, Bidfood, Bunzl, Driessen Food, Gepu, Hanos, Hocras, Sligro, Udea, VHC-Jongens, Volfood en Zegro.

De koplopergroep komt regelmatig samen om elkaar over verschillende thema’s te informeren en inspireren voor vervolginitiatieven.

Thema's die op de agenda staan zijn:

Praktijkvoorbeelden

Meer weten? Neem contact op met:

Bob Smit
Adviseur circulaire economie
Naar het contactformulier