Voorwaarden en beoordeling adviestraject bedrijven 2024

Wil je aan de slag met circulaire bedrijfsvoering en minder afval? Weet  je niet waar te beginnen of hoe je verder komt? VANG Buitenshuis denkt graag mee.

Dit jaar bieden we 4 bedrijven uit de kantoor-, winkel- en dienstensector een gratis advies-op-maattraject aan. Om een eerste of volgende stap te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering, met als resultaat minder afval.

Kan jouw bedrijf wel een duwtje in de rug gebruiken? Grijp dan nu je kans en dien een projectaanvraag in. Een ontwerp- & adviesbureau gaat met u aan de slag! U werkt samen volgens een ontwerpende aanpak / design thinking aan uw vraagstuk.

Wat zijn de voorwaarden waar een aanvraag aan moet voldoen?

Om je aanvraag voor een adviestraject-op-maat voor een meer circulaire bedrijfsvoering in te mogen dienen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dien je aanvraag dan in via het aanmeldformulier.

 • Je trajectaanvraag moet gaan over minimaal één van de volgende drie thema’s:
 1. Afvalscheiding en -verwerking
 2. Afvalpreventie
 3. Circulair gedrag
 • De doelen waarin je tijdens dit traject aan werkt, gaan specifiek over je interne bedrijfsvoering (met als resultaat minder (rest)afval).
 • Je bedrijf heeft 25 werknemers of meer.
 • De doorlooptijd van een traject is minimaal 1 tot maximaal 3 maanden.

Voor 15 juli 2024 moet het project zijn afgerond.

 • Je kunt je trajectaanvraag vertalen tot een actieplan. Dit actieplan ga je tijdens het traject opstellen en deels uitvoeren.
 • Je bent als bedrijf verantwoordelijk voor de voortgang van het traject. Zorg dat je hier voldoende capaciteit voor beschikbaar stelt. Stel een procesbegeleider aan om de voortgang te garanderen en betrek minimaal 2 andere collega's voor de beste slagingskans. Houd rekening met de volgende tijdsinvestering: 25 uur voor de procesbegeleider en 10 uur/medewerker gedurende de uitvoering van het project.
 • Per traject is er een budget van 12.000 euro excl. BTW, waarvoor adviseurs worden ingezet die samen met jou aan de slag gaan met jouw ingediende vraagstuk. Je kunt als aanvrager natuurlijk altijd zelf geld inleggen. Voor bijvoorbeeld trainingen, nieuwe prullenbakken of andere fysieke middelen.
 • Als je aanvraag wordt afgekeurd, krijg je hierover bericht met onderbouwing. Je kunt je aanvraag dan aanpassen en opnieuw indienen. Dit zien we als een nieuwe aanvraag en deze sluit achteraan in de rij voor behandeling.

Hoe gaat de beoordeling in z’n werk?

VANG Buitenshuis beoordeelt de aanvragen op volgorde van indienen en er is plek voor 4 trajecten. Voldoet de aanvraag aan de voorwaarden dan wordt er een online intakegesprek ingepland. Hierna word je aanvraag definitief goed- of afgekeurd. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd ga je samen met het ontwerp- & adviesbureau aan de slag!

Wordt je aanvraag afgekeurd? Dan krijg je hierover bericht en kun je deze eventueel aanpassen en opnieuw indienen. Dit zien we als een nieuwe aanvraag en deze sluit achteraan in de rij voor behandeling.