Circulaire Producten


PMD-verpakkingen

In kantoren, winkels en de dienstensector worden veel verpakkingen gebruikt. Of het nu gaat om het kopje koffie aan je bureau, je broodje en drankje in de kantine of je afhaalmaaltijd. Grote hoeveelheden verpakkingen zorgen voor veel afval bij bedrijven, dat nog te vaak in het restafval verdwijnt.

Door verpakkingen te voorkomen, te verminderen of meerdere keren te gebruiken vermindert de hoeveelheid afval en draagt u bij aan een circulaire economie. Hierbij is een rol weggelegd voor de inkoper van een bedrijf, de leverancier, maar ook de gebruiker van een verpakking.

Afvalbakken restaurant - Henk Dillingh okt2018bew
Plastic promise festivals - oktober 2018bew

Wegwerp

Producten die we maar een keer gebruiken en daarna weggooien, leveren veel afval op. Dit kunt u voorkomen. Als dat niet kan, zorg dan in ieder geval voor recycling.

  • Festivals stappen steeds vaker over op herbruikbare bekers. Zo werkt DGTL al volledig met hardcups.
  • Ook NS helpt reizigers om minder wegwerp te gebruiken door een korting op koffie en thee te geven als je je eigen beker meeneemt en het plaatsen van drinkwaterpunten.
  • Rijksoverheid gaat de koffiebekers laten recyclen. Lees het onderzoek naar de beste verwerkingsmethode.

Wegwijzer Circulair Inkopen

De wegwijzer is een verzameling van de beschikbare kennis, tips en voorbeelden op het gebied van circulair inkopen. De online tool is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het inkoopproces – van bestuurder tot projectleider. Het bevat bijvoorbeeld productgroepen zoals kantoormeubilair, ICT, bedrijfskleding en catering.

Bekijk de tips voor organisatie, inkoopproces en productgroepen op Wegwijzer Circulair Inkopen.

logo circulair inkopen

Circulair textiel – klaar voor de markt!

Van gerecyclede textielvezels kun je nieuwe kwaliteitskleding maken. Dat blijkt uit negen pilotprojecten van het European Clothing Action Plan (ECAP).
Zo produceert Schijvens Corporate Fashion circulaire bedrijfskleding gemaakt van gerecycled textiel. En Blycolin verhuurt linnen aan hotels, restaurants en wellness centra en test momenteel Reborn-lakens, dat voor 50% bestaat uit gerecycled katoen. Slaagt deze praktijktest, dan komt de serie in de verhuurcollectie.

>> meer over circulair textiel

csu kostuum