Hotels


Koplopergroepen circulaire hotels

Een landelijke koplopergroep Circulaire Hotels bestaat (nog) niet, maar op regionaal niveau zijn er al verschillende koplopergroepen actief op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

Zo is er al geruime tijd een koplopergroep in Amsterdam. En is circulariteit een belangrijk focuspunt binnen de Haagse Duurzaamheidskring Hotels. In het najaar van 2022 is ook Rotterdam gestart met een vergelijkbaar project, genaamd: Hotel Neutraal.

Iedere gemeente heeft een eigen aanpak, maar het doel is vrijwel hetzelfde: samen met de deelnemende hotels toewerken naar een duurzame en circulaire bedrijfsvoering.

Wil je als hotel zelf aan de slag? Bekijk dan de:

infographic en bijbehorend stappenplan. (pdf, 1.4 MB)

Circulaire oplossingen in de hospitality-sector

Welke duurzame keuzes rondom verpakkingen en herbruikbare materialen kan de hospitality-sector maken? En hoe reageren gasten op een aangepaste bedrijfsvoering?

Toen de koplopergroep circulaire hotels uit Amsterdam zich moest aanpassen aan de coronamaatregelen, stonden zij voor dilemma’s: welke producten zijn zowel hygiënisch als duurzaam?

De publicatie Duurzame hospitality in tijden van corona gaat onder andere in op duurzame opties voor take-away verpakkingen, hotelkamer artikelen en schoonmaak. Het resultaat is niet alleen interessant voor hotels, maar ook voor andere bedrijven in de hospitality-sector, zoals restaurants en culturele instellingen.