Restaurants


Circulaire restaurants

Samenwerking van bedrijven binnen een stad, wijk of regionaal kan leiden tot nieuwe circulaire kansen. Zoals: gezamenlijke inkoop, gezamenlijke logistiek en bundeling van afvalstromen voor nuttige toepassingen. Wanneer verschillende restaurants in een stad samenwerken aan afvalscheiding en inkoop kan het resultaat zijn een meer duurzame bedrijfsvoering met minder afval.

In Haarlem en Rotterdam zijn twee koplopergroepen circulaire restaurants met als doel: motiveren, inspireren en ondersteunen van de deelnemende restaurants. Dit bij het vormgeven van een circulaire bedrijfsvoering en afvalpreventie, afvalreductie en een nuttige toepassing van reststromen. De resultaten van deze koplopergroep worden opgeschaald naar andere restaurants.

Steeds meer terrassen plasticvrij!

Wegwerpplastic is lichtgewicht en waait gemakkelijk weg. Door plastic te weren van het terras leveren horecazaken een belangrijke bijdrage aan de vermindering van de hoeveelheid zwerfafval.

Ook een plasticvrij terras?

Plasticvrij Terras is een landelijke beweging waar alle horecazaken met een terras zich bij aan kunnen sluiten.

SVH en VANG Buitenshuis werken samen aan duurzame horeca

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Met een e-learning krijgen ondernemers concrete voorbeelden en kennis aangereikt voor een duurzamere bedrijfsvoering. En kunnen ze daarmee ook bijdragen aan de klimaatdoelstellingen.

De e-learning zal vanaf eind mei 2023 beschikbaar zijn.

Afhaalmaaltijd op? Lever de verpakking weer in!

Er worden er meer dan ooit maaltijden afgehaald. Al die afhaalmaaltijden zitten in verpakkingen die na één keer gebruiken in de prullenbak belanden. Erg zonde en heel belastend voor het milieu. Dat kan ook anders: Ozarka en PackBack bieden herbruikbare aan, inclusief een volledige dienst eromheen.