Restaurants


Circulaire restaurants

Samenwerking van bedrijven binnen een stad, wijk of regionaal kan leiden tot nieuwe circulaire kansen. Zoals: gezamenlijke inkoop, gezamenlijke logistiek en bundeling van afvalstromen voor nuttige toepassingen. Wanneer verschillende restaurants in een stad samenwerken aan afvalscheiding en inkoop kan het resultaat zijn een meer duurzame bedrijfsvoering met minder afval.

In Haarlem en Rotterdam zijn twee koplopergroepen circulaire restaurants met als doel: motiveren, inspireren en ondersteunen van de deelnemende restaurants. Dit bij het vormgeven van een circulaire bedrijfsvoering en afvalpreventie, afvalreductie en een nuttige toepassing van reststromen. De resultaten van deze koplopergroep worden opgeschaald naar andere restaurants.

Steeds meer terrassen plasticvrij!

Wegwerpplastic is lichtgewicht en waait gemakkelijk weg. Door plastic te weren van het terras leveren horecazaken een belangrijke bijdrage aan de vermindering van de hoeveelheid zwerfafval.

Ook een plasticvrij terras?

Plasticvrij Terras is een landelijke beweging waar alle horecazaken met een terras zich bij aan kunnen sluiten.

Training duurzame horeca van start

Er is nu een training die kennis breed beschikbaar maakt voor horecabedrijven die duurzamer willen ondernemen. Dit is tot stand gekomen door samenwerking met SVH (stichting vakbekwaamheid horeca) en SHO (stichting horeca onderwijs). VANG Buitenshuis bracht daarbij kennis en praktijkervaringen in van de koplopergroepen restaurants en hotels.

Zie:

Afhaalmaaltijd op? Lever de verpakking weer in!

Er worden er meer dan ooit maaltijden afgehaald. Al die afhaalmaaltijden zitten in verpakkingen die na één keer gebruiken in de prullenbak belanden. Erg zonde en heel belastend voor het milieu. Dat kan ook anders: Ozarka en PackBack bieden herbruikbare aan, inclusief een volledige dienst eromheen.

Circulair smaakt naar meer

The Green House in Utrecht is voor Albron een circulaire proefkeuken.
Mooie circulaire voorbeelden, van urban mining voor de inrichting tot theemutsen van oude spijkerbroeken. Maar ook een verhaal over leiderschap in vooruitstrevende duurzame bedrijfsvoering.

Bekijk de video Greenhouse - Van afval naar grondstof in de horeca