Inspiratieweek Bedrijfsafval 4x Circulair Werkt! 1 t/m 4 november


Begin dit najaar goed en start de eerste week van november met een dagelijkse dosis inspiratie.

Van 1- 4 november organiseert VANG Buitenshuis de Inspiratieweek Bedrijfsafval. U kunt iedere sessie online volgen vanaf uw thuiswerkplek.

Start in de Inspiratieweek Bedrijfsafval (1-4 november) met een dagelijkse dosis inspiratie en blok iedere dag vanaf 9.00 uur een ruim uur in uw agenda.

Bent u op zoek naar aanknopingspunten om uw circulaire bedrijfsvoering te verbeteren en werkt u in de dienstensector? Bent u nieuwsgierig naar hoe de overheid een circulaire economie wil bereiken? Doe mee met de themasessies: Re-act, Re-fuse, Re-use en Re-think!

Re-Act! Maandag 1 november 9.00 – 10.30 uur: Kick-off.

Maandag 1 november trappen we af met een live kick-off van 1,5 uur. Hiermee bent u meteen van uw maandagochtend-blues af!

Onder begeleiding van Rob Koops en Klaas van der Sterren (Rijkswaterstaat adviseur Circulaire Economie) bespreken experts van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en uit het bedrijfsleven de huidige stand van zaken. Klaske Kruk (oprichter van Circularities) gaat in op uitdagingen en relevante ontwikkelingen.

De dagen hierna delen we inspiratie en informatie om verder te werken aan een meer circulaire bedrijfsvoering.

Re-fuse! Dinsdag 2 november 9.00 – 10.00 uur: Afval bestaat niet (als u het niet inkoopt).

Wat u niet inkoopt, wordt geen afval. Afvalpreventie richt zich op de voorkant, waar u als organisatie keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld door het niet te kopen, minder te kopen of bij inkoop eisen te stellen. Zodat u minder materiaal uw organisatie binnenhaalt. Heeft u het écht nodig? Kan het met minder verpakkingen? Kan het ook anders? Inspirerende sprekers zetten aan tot anders denken, concrete voorbeelden van ondernemers laten zien wat er nu al mogelijk is. U krijgt tips hoe u de leverancier kan uitdagen en praktische uitnodigingen om er actief mee aan de slag te gaan!

Re-use! Woensdag 3 november 9.00 – 10.00 uur: Gedrag als instrument voor afvalpreventie.

Afval verminderen moeten we allemaal, maar mag u als ondernemer dit wel verwachten van uw klanten en medewerkers? Willen ze dit wel? En zo niet, hoe gaat u dan om met weerstand? Kaj Morel (Lector New Marketing) gaat in op de systeemverandering die nodig is om tot een circulaire economie te komen. Een ondernemer vertelt vanuit de praktijkervaring over afval en gedrag. Na deze sessie weet u als deelnemer hoe u aan een circulaire economie kan bijdragen met een meer circulaire bedrijfsvoering.

Re-think! Donderdag 4 november 9.00 – 10.00 uur: Logistiek bedrijfsafval beter geregeld!

De logistiek van bedrijfsafval kan een stuk slimmer, efficiënter en duurzamer. Hoe krijgen we dat voor elkaar? En welke rol hebben bedrijven, inzamelaars en gemeenten hierin? Vanuit verschillende perspectieven uit de praktijk bekijken we de mogelijkheden en zetten we concrete tips en tricks op een rij.

Aanmelden:

Ga hier naar het aanmeldformulier


Aanmelden: