Reusable Packaging Fair

Datum
Plaats in agenda
Tijd
13.00 tot uur
Locatie
De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS), Sophialaan 1 te Utrecht
Doelgroep

Producenten en importeurs van verpakkingen en verpakte producten, verpakkingsleveranciers, horecabedrijven, supermarkten, logistieke dienstverleners en brancheorganisaties.

Omschrijving

Herbruikbare verpakkingen in de belangstelling

Herbruikbare verpakkingen zijn een betekenisvolle stap op weg naar een circulaire economie. Waar veel bedrijven – enkele koplopers uitgezonderd - enkele jaren geleden nog huiverig waren om met herbruikbare verpakkingen aan de slag te gaan, is hier ineens veel belangstelling voor. De veranderende wetgeving op het gebied van Single-Use-Plastics en de komende Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) zorgt er mede voor dat er steeds meer wordt ingezet op herbruikbare concepten.

Samenwerking en kennisdeling in de keten

Mission Reuse, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Afvalfonds Verpakkingen ondersteunen deze ontwikkeling. Samenwerking en kennisdeling in de keten is belangrijk om hergebruik te laten slagen.

Reusable Packaging Fair

De Reusable Packaging Fair brengt een groot aantal spelers in de markt bij elkaar, waar zij handvatten bieden, ervaringen met elkaar delen en van elkaar kunnen leren. Denk daarbij aan producenten en importeurs van verpakkingen en verpakte producten, verpakkingsleveranciers, horecabedrijven, supermarkten, logistieke dienstverleners en brancheorganisaties.

Programma

Maak op het marktplein kennis met vele herbruikbare verpakkingsoplossingen, van herbruikbare bekers en verzendverpakkingen tot schoonmaaksystemen. Stort je in een deelsessie om meer te weten te komen over o.a. hygiëne, wassen, logistiek en retourpunten, consumentengedrag, milieuwinst of praktische voorbeelden uit andere landen.

Het volledige programma wordt spoedig bekend gemaakt.

Wil je met jouw herbruikbare verpakkingsoplossing aanwezig zijn op het marktplein of heb je een suggestie of vraagstuk voor een deelsessie? Neem dan contact op m.keuenhof@kidv.nl (KIDV) voor meer informatie.

Aanmelden

Meld je op event.congresbureau.nl aan voor de Reusable Packaging Fair.

Meld je tijdig aan. Vanwege een limiet aan de zaalcapaciteit kunnen er per organisatie maximaal twee deelnemers inschrijven. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Deelname is kosteloos.