Sport


sport-1201014_1280

Afvalvrije sportclubs

Nederland heeft sporten hoog in het vaandel staan. Het grootste deel van de Nederlanders sport en een deel daar is lid van een sportclub. Naast dat sporten gezond is, heeft het ook een sociale en economische functie.

Er zijn al veel initiatieven om sportaccommodaties te verduurzamen zoals energiebesparende maatregelingen. Maar sportclubs kunnen ook verduurzamen op het gebied van afval. Zo kunnen ze maatregelen nemen op het gebied van afvalpreventie, afvalscheiding, duurzaam inkopen, etc..

Samen met de sportclubs en andere stakeholders zoals gemeente, provincie, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,  Vereniging Sport en Gemeenten en NOC NSF gaan we aan de slag voor afvalvrije sportclubs!

Op weg naar afvalvrije sportclubs

Hoe scoort de sportclub op het verminderen en scheiden van afval? Vanuit Rijkswaterstaat willen we in het programma VANG buitenshuis sportclubs ondersteunen met praktische tips voor afvalvermindering en afvalscheiding. Hiervoor ontwikkelen we samen met PHI Factory een tool, vóór en dóór sportclubs.

Heeft u hierover vragen? Stuur een mail via vangbuitenshuis@rws.nl.

V.O.C. Rotterdam wil af van wegwerpplastic

Voetbalclub V.O.C. Rotterdam wil binnen twee tot drie jaar de eerste (wegwerp) plasticvrije sportvereniging van Nederland zijn. Dit initiatief past heel goed in de ambities die VANG Buitenshuis heeft met het (verder) verduurzamen van de sportclubs. Op 'Alles over Sport' verscheen hierover een artikel.