Aan de slag met Circulair Inkopen


Rijkswaterstaat (RWS (Rijkswaterstaat)) heeft vorige jaar onderzoek gedaan naar afvalscheiding en het beleid daarvoor binnen MBO/HBO/WO instellingen. Hieruit bleek dat alle instellingen behoefte hebben aan standaarden over afvalscheiding en aan meer kennis over inkooprichtlijnen.

Het programma VANG Buitenshuis wil kennisinstellingen (MBO, HBO, WO) ondersteunen om de afvalscheiding en circulaire inkoop te verbeteren. De factsheet ‘Aan de slag met circulair inkopen (pdf, 1.6 MB)’ kan u hierbij op weg helpen.

Daarnaast vindt u hieronder relevante informatie die u kunt gebruiken op weg naar minder afval. Wij hopen in 2020 de MBO/HBO/WO instellingen nog actiever te kunnen ondersteunen met kennis en kennisuitwisseling.

Informatie over circulaire inkoop en afvalscheiding

Hieronder vindt u enkele (online) tools en documenten die u direct kunt gebruiken bij zowel afvalscheiding als  circulair inkopen.

1. Aan de slag met circulair inkopen?

RWS (Rijkswaterstaat) heeft met inhoudelijke partners veel theoretische en praktische tips voor circulair inkopen. De meest relevante staan op een rij in de factsheet ‘Aan de slag met circulair inkopen’.
>> Download de factsheet ‘Aan de slag met circulair inkopen’.

2.  Afvalscheiding: online tools & informatie

Meer kennis over afvalscheiding vindt u in de volgende documenten:

3. Uitkomsten onderzoek status afvalscheiding bij kennisinstellingen
Er zijn 3 MBO, 3 HBO en 3 WO instellingen geïnterviewd. Geïnteresseerd in de uitkomsten? Bekijk dan het onderzoeksrapport ‘Inzicht afvalmanagement onderwijsinstellingen (pdf, 1.1 MB).

Tot slot

Wij hopen dat we u met deze informatie een stap verder kunnen helpen als het gaat om afvalscheiding en circulair inkopen.

Op 1 november 2019 organiseren wij een Inspiratiedag bedrijfsafval, u bent van harte welkom.

Mocht u vragen hebben, neem contact op via vangbuitenshuis@rws.nl.