Circulaire Producten


PMD-verpakkingen

In januari 2019 is het programma ‘Voorkom en Recycle PMD-verpakkingsafval voor bedrijven’ gestart. Dit programma helpt ondernemers en organisaties restafval te verminderen door anders met afval van plastic verpakkingen, blik en drinkpakken om te gaan. Er zijn 3 onderdelen:

  1. Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval.
  2. Gedragsbeïnvloeding voor betere afvalscheiding.
  3. Preventie en hergebruik van verpakkingen.

Volg de ervaringen en vorderingen in de praktijk op www.pmd-bedrijfsafval.nl.

Plastic promise festivals - oktober 2018bew
Afvalbakken restaurant - Henk Dillingh okt2018bew

Wegwerp

Producten die we maar een keer gebruiken en daarna weggooien, leveren veel afval op. Dit kunt u voorkomen. Als dat niet kan, zorg dan in ieder geval voor recycling.

  • Festivals stappen steeds vaker over op herbruikbare bekers. Zo werkt DGTL al volledig met hardcups.
  • Ook NS helpt reizigers om minder wegwerp te gebruiken door een korting op koffie en thee te geven als je je eigen beker meeneemt en het plaatsen van drinkwaterpunten.
  • Rijksoverheid gaat de koffiebekers laten recyclen. Lees het onderzoek naar de beste verwerkingsmethode.

Wegwijzer Circulair Inkopen

De wegwijzer is een verzameling van de beschikbare kennis, tips en voorbeelden op het gebied van circulair inkopen. De online tool is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het inkoopproces – van bestuurder tot projectleider. Het bevat bijvoorbeeld productgroepen zoals kantoormeubilair, ICT, bedrijfskleding en catering.

Bekijk de tips voor organisatie, inkoopproces en productgroepen op Wegwijzer Circulair Inkopen.

logo circulair inkopen

Circulair textiel – klaar voor de markt!

Van gerecyclede textielvezels kun je nieuwe kwaliteitskleding maken. Dat blijkt uit negen pilotprojecten van het European Clothing Action Plan (ECAP).
Zo produceert Schijvens Corporate Fashion circulaire bedrijfskleding gemaakt van gerecycled textiel. En Blycolin verhuurt linnen aan hotels, restaurants en wellness centra en test momenteel Reborn-lakens, dat voor 50% bestaat uit gerecycled katoen. Slaagt deze praktijktest, dan komt de serie in de verhuurcollectie.

>> meer over circulair textiel

csu kostuum